Main Content

8 hokejistov NHL, ktorí si zaslúžia viac priestoru na ľade

piatok, 8. apríl 2016 11:05 | Autor: Martin Gregor

8 hokejistov NHL, ktorí si zaslúžia viac priestoru na ľade
8 hokejistov NHL, ktorí si zaslúžia viac priestoru na ľade | zdroj: © TASR

Na ľade podávajú veľmi dobré výkony a majú rozhodne naviac. Doplácajú ale na vysokú konkurenciu v tíme či nedostatok dôvery zo strany trénera. Predstavujeme 8 hokejistov NHL, ktorí by si zaslúžili väčší priestor na ľade.

8. Teuvo Teräväinen
 
Celková osemnástka draftu 2012 je obrovským prísľubom do budúcnosti pre Chicago Blackhawks. Obhajca titulu má však v tíme talentu na rozdávanie a preto sa fínsky útočník musí uspokojiť s ice-timeom 15 minút a 16 sekúnd. V menej kvalitnom tíme by s určitosťou hral 18-19 minút na zápas. V 76 stretnutiach aktuálnej sezóny si na konto pripísal 35 kanadských bodov za bilanciu 13+22.
 

 
7. Anthony Duclair
 

Nováčik Anthony Duclair je štvrtým najproduktívnejším hokejistom Arizony Coyotes. V 79 dueloch pozbieral 44 kanadských bodov a prakticky od úvodu sezóny podáva veľmi kvalitné výkony. Na ľade pritom trávi len 14 minút a 19 sekúnd, čo rozhodne nie je veľa. S takýmto časom na ľade je až devätnástym najvyťaženejším hráčom svojho tímu. 20-ročný Kanaďan sa ale nemusí týmito číslami znepokojovať, čoskoro sa spoločne so spoluhráčom Maxom Domim stane hlavnou tvárou organizácie Yotes. 
 
6. Tomáš Tatar
 

Tomáš Tatar je s 21 presnými zásahmi druhým najlepším strelcom Detroitu Red Wings v aktuálnej sezóne. Ani táto štatistika ale kouča Jeffa Blashilla nepresvedčila o tom, že by mal slovenskému krídelníkovi viac dôverovať. Rodák z Ilavy v priemere na ľade trávi priemerne len 14 minút a 21 sekúnd, s čím rozhodne nie je spokojný. Nízka dôvera kouča sa zároveň odráža na jeho individuálnych štatistikách. V 79 zápasoch pozbieral 45 kanadských bodov.
 

 
5. Nail Jakupov

 
Nízky hrací čas draftovej jednotky z roku 2012 je už obohranou pesničkou. Nail Jakupov v tejto sezóne hráva len 14 minút a 11 sekúnd a čoraz viac sa hovorí o tom, že v lete opustí celok z Alberty. Samotný hráč dokonca vedenie klubu počas sezóny požiadal o výmenu a všetko nasvedčuje tomu, že jeho kariéru mu zachráni len zmena prostredia. V kanadskom tíme sa presadiť nedokáže. S výrazným prispením Connora McDavida sa napokon v 59 stretnutiach zapísal do štatistík celkom 21-krát.
 
4. David Pastrňák
 
Len 19-ročný český forward zbiera v aktuálnej sezóne takmer pol bodu na zápas. V 49 stretnutiach pozbieral 24 kanadských bodov a je jedným z najväčších ofenzívnych prísľubov Bostonu Bruins. Stále ale nemá od vedenia tímu dostatočnú dôveru, o čom svedčí jeho nízky čas na ľade. V jednom zápase odohrá Pastrňák priemerne len 13 minút a 58 sekúnd. S trinástimi gólmi je pritom šiestym najlepším strelcom amerického celku.
 

 
3. Robby Fabbri
 
Robby Fabbri patrí medzi najpríjemnejšie hráčske prekvapenie aktuálnej sezóny. V 71 dueloch pozbieral 37 bodov a to napriek faktu, že v tíme Saint Louis Blues nedostáva príliš veľa priestoru. Na ľade trávi priemerne 13 minút a 18 sekúnd. Ďalší hviezdny nováčik „notičiek“ Colton Parayko si dokonca na základe svojich výkonov vyslúžil vyše 19-minútový ice-time.
 
2. Erik Haula
 
Fínom rastie mimoriadne silná generácia. O niekoľko rokov by mal patriť medzi najskúsenejších hráčov reprezentácie „Suomi“ v súčasnosti 25-ročný forward Minnesoty Wild Erik Haula. Stále mladý forward má na konte v aktuálnom ročníku 34 bodov v 75 stretnutiach a v „tabuľke pravdy“ mu svieti skvelých 21 plusových bodov. To všetko pritom stihol popri chabom čase na ľade v podobe dvanástich minút a štyridsiatich sekúnd.
 

 
1. Brandon Pirri
 
Brandon Pirri svojou skvelou výkonnosťou v aktuálnej sezóne zaskočil hokejovú verejnosť. Ako hráč Floridy Panthers trávil na ľade 14:49 a v 52 stretnutiach si na konto pripísal slušných 24 bodov. Jeho výkony zaujali predstaviteľov Anaheimu Ducks, ktorí ho pred prestupovou uzávierkou priviedli do Kalifornie a 24-ročný Kanaďan zatiaľ rozhodne nesklamal. V 9 súbojoch pozbieral 5 bodov a to napriek faktu, že u nového zamestnávateľa jeho ice-time klesol na 12 minút a 43 sekúnd. Vzhľadom k výkonnosti a skvelej fazóne mladého hráča je to skutočne veľmi málo.