Main Content

Košice opäť potrestané, čím prišli o prvé miesto: Môže za to prípad Djokovič

sobota, 9. apríl 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Košice opäť potrestané, čím prišli o prvé miesto: Môže za to prípad Djokovič
Košice opäť potrestané, čím prišli o prvé miesto: Môže za to prípad Djokovič | zdroj: © TASR

Futbalisti Košíc boli po roku opäť tvrdo potrestaní. Kým v minulej sezóne ich preradili do druhej ligy, teraz kvôli ďalšiemu trestu prišli o tri body a zároveň aj o prvé miesto v tabuľke druhej najvyššej súťaže.

Ešte ako MFK Košice nezískali východniari pred necelým rokom prvoligovú licenciu, preto ich preradili do druhej najvyššej súťaže. Mohli za to dlhy voči trojici hráčov Peter Bašista, Ján Novák a Ľubomír Korijkov.

 

V lete sa tak už ako VSS Košice pripravovali na druhú ligu, ktorú zo športovej stránky do týchto chvíľ Košičania zvládajú, pretože získali spomedzi všetkých účastníkov najviac bodov, lenže už nevedú tabuľku.

 

Môžu za to ďalšie dlhy z minulosti, konkrétne voči srbskému obrancovi Ivanovi Djokovičovi, ktorý v klube hrával v rokoch 2010 – 2012. Celý prípad sa dostal až na pôdu FIFA, ktorá rozhodla o tom, že Košiciam budú odpočítané tri body a SFZ to musí akceptovať a vykonať odpočítanie bodov. A hoci medzičasom už Košice dlhy s týmto hráčom urovnali, trest zostáva v platnosti.

 

V tabuľke druhej ligy to znamená to, že Košice klesli za Prešov kvôli horšiemu skóre, pričom rovnaký počet bodov (40) má po piatkovej predohrávke aj Liptovský Mikuláš, ktorý je na treťom mieste.