Main Content

VIDEO: La Liga sa dramatizuje, Barcelona prehrala, Real a Atletico znížili stratu (+TABUĽKA

sobota, 9. apríl 2016 23:05 | Autor: TASR

VIDEO: La Liga sa dramatizuje, Barcelona prehrala, Real a Atletico znížili stratu (+TABUĽKA
VIDEO: La Liga sa dramatizuje, Barcelona prehrala, Real a Atletico znížili stratu (+TABUĽKA | zdroj: © TASR

Madrid 9. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid si napravili chuť po prehre vo štvrťfinále Ligy majstrov s Wolfsburgom (0:2) a v dueli 32. kola španielskej Primery Division zdolali doma Eibar presvedčivo 4:0. Všetky štyri góly pritom strelili už v prvom polčase. V tabuľke patrí "bielemu baletu" naďalej tretie miesto, s jednobodovým odstupom za mestským rivalom Atleticom. To v sobotu otočilo duel na pôde Espanyolu Barcelona a vďaka gólom Fernanda Torresa, Antoina Griezmanna a Kokeho zvíťazilo 3:1.

Madridské veľkokluby tak znížili stratu na lídra FC Barcelona. Úradujúci majster totiž nečakane zakopol na ihrisku Realu Sociedad San Sebastian, kde prehral 0:1. Triumf baskického tímu zariadil už v 5. minúte Mikel Oiarzabal. "Barca" tak získala v uplynulých troch ligových zápasoch iba bod, pred druhým Atleticom má už len trojbodový náskok, pred odvekým rivalom Realom štvorbodový.

Real mal na San Bernabeu raketový nástup, už v 5. minúte ho poslal do vedenia James Rodriguez, keď z priameho kopu parádne obstrelil múr a zakrútil loptu k ľavej žrdi. V 18. min. po prihrávke Cristiana Ronalda zvýšil na 2:0 Lucas Vazquez a o necelé dve minúty neskôr zakončil Ronaldo rýchlu kontru a strelil svoj jubilejný 30. ligový gól v sezóne. Portugalský krídelník vymyslel aj štvrtý gól domácich, keď našiel uličkou Jeseho a ten nemal problém dopraviť loptu do odkrytej brány. V druhom dejstve si už zverenci trénera Zinedina Zidana s prehľadom kontrolovali náskok a po záverečnom hvizde mohli sláviť svoje 22. víťazstvo v tejto sezóne La Ligy.

 

Španielsko - Primera Division - 32. kolo:

Real Madrid - Eibar 4:0 (4:0)

Góly: 5. Rodriguez, 18. Lucas, 19. Ronaldo, 39. Jese, 70.689 divákov.

 

Espanyol Barcelona - Atletico Madrid 1:3 (1:1)

Góly: 29. Diop - 35. Torres, 58. Griezmann, 89. Koke

 

Real Sociedad - FC Barcelona 1:0 (1:0)

Gól: 5. Oiarzabal, 27.895 divákov.