Main Content

Barcelona opäť padla, no pre Real je stále bližšia Liga majstrov

nedeľa, 10. apríl 2016 12:05 | Autor: Jakub Mihálik

Barcelona opäť padla, no pre Real je stále bližšia Liga majstrov
Barcelona opäť padla, no pre Real je stále bližšia Liga majstrov | zdroj: © TASR

Zakopnutie Barcelony dáva príležitosť konkurencii. Aj naďalej je však v komfortnej pozícii obhájiť titul.

Blog Jakuba Mihálika

Každý tím si počas sezóny musí vybrať slabšiu chvíľku. Barcelona si ju vybrala v posledných týždňoch. Nečudo, veď, ak tím bojuje počas sezóny na šiestich frontoch, horšia forma jednoducho musí raz prísť. MSN-neMSN. Remíza s Villarealom, dve prehry s dvoma Realmi a do toho výkon proti Atléticu, ktorý bol všetko, len nie presvedčivý, svedčia o tom, že Barcelona prišla o formu v nie práve najvhodnejšej fáze sezóny.

 

Ich zaváhania tešia najmä oba madridské tímy. Ešte pred dvoma týždňami Real strácal na Blaugranes priepastných 12 bodov a zdalo sa, že titul v domácej súťaži vzdal aj samotný Zinedine Zidane. Výhra v Lige majstrov bola jedinou možnosťou, ako zachrániť sezónu Merengues.

 


Po včerajších zápasoch je strata na čelo tabuľky len štvorbodová (Atlético stráca ešte o jeden bod menej). Los Blancos navyše cez týždeň prekvapujúco ľahko podľahli Wolfsburgu v Lige majstrov, a tak by sa zdalo, že šance na jednu z dvoch trofejí sa totálne obrátili. 

 

Nedajme sa však pomýliť. Do konca La Ligy ostáva už len šesť kôl. Barcelona by v nich musela minimálne jeden zápas prehrať a v jednom remizovať, aby sa do konca sezóny stopercentný Real mohol pred ňu dostať. Pre Barcelonu hovoria vzájomné zápasy, ale aj rozpis súťaže, keď sa katalánsky veľkoklub predstaví už len proti trápiacej sa Valencii, La Coruni, pre ktorú Barca minulý rok zachránila ligu, proti Gijonu, Betisu, Espanyolu a Granade, teda tímom hlboko v poli “porazených”.

 

Real, Atlético, ani ostatní súperi sa nemôžu spoliehať na to, že Barcelona svoju šnúru domáceho nezdaru natiahne ešte o ďalšie zápasy. Jediné, na čo sa môžu spoliehať, sú vlastné sily a nimi môžu ovplyvniť už len svoje šance v Lige majstrov.

 

Ak Atlético dosiahne svoj najobľúbenejší výsledok (1:0), postúpi. A Real? Hoci dobieha dvojgólový deficit, šance na postup určite má.

 

Veď brániť horšie ako v prvom zápase v Nemecku už jeden z ašpirantov na zisk trofeje nemôže. Zápas proti Eibaru ukázal, že tím hrá lepšie, ak je na pravej strane obrany Dani Carvajal, namiesto Danila, ktorého za výkon proti Wolfsburgu madridistas vypískali. Nielen v defenzíve, ale aj vo fáze prechodu do útoku. Zápas proti Eibaru ukázal, že ak vypadne zo stredu útoku Benzema, nie je riešením zaradiť na hrot Ronalda. Ten sa cíti najlepšie na ľavom krídle. Miesto v strede útoku môže pokojne prebrať Jesé, ktorého pohyblivosť a rýchlosť môžu platiť na statných Nalda a Danteho. 

 

Koncentrovaný Real dokáže Wolfsburg poraziť aj o tri góly a postúpiť. Hoci je po troch zaváhaniach Barcelony La Liga otvorenejšia a zaujímavejšia, pravdou ostáva, že Real má stále väčšie šance v Lige majstrov. Tú jedinú má vo svojich vlastných rukách (a nohách).