Main Content

Ideálna zostava 26. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 11. apríl 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 26. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 26. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Víkendové kolo Fortuna ligy prinieslo trochu napätia hlavne do boja o záchranu, no na horných poschodiach tabuľky nič nové. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

 

Miloš Volešák (Žilina) – V piatkovej predohrávke si proti Dunajskej Strede schuti zachytal. Hostia naňho strieľali usilovne, ale podarilo sa im ho prestreliť až vtedy, keď už bolo o výsledku rozhodnuté. No v kľúčových okamihoch vytiahol kvalitné zákroky, a to hlavne pri strelách Stephensa, Sarra, Ľuptáka a Pačindu.

 

Obrancovia

 

Ernest Mabouka(Žilina) – Po zranení sa vracia vo veľkom štýle, čím iba potvrdzuje, aký obrovský význam pre Žilinu má. Bez neho vznikla na pravom kraji defenzívy žlto-zelených diera a ani ofenzíva napravo za veľa nestála. Ale s ním na ihrisku je to iné. Odmenou za výkon proti DAC-u mu bola gólová asistencia.

 

Kornel Saláta (Slovan) – Ružomberok bol do víkendu najlepším mužstvom jari. No rozbehnutého súpera belasí dokázali zastaviť. Ich defenzíva súperovi nedovolila prakticky nič. Za celý zápas vyprodukovali hostia celkovo len jednu strelu, aj to z pokutového kopu. Niežeby sa nesnažili, ale ich úsilie najčastejšie končilo na s prehľadom hrajúcom Salátovi.

 

Kingsley Madu (Trenčín) – Na svoje konto si pripísal kľúčový defenzívny zákrok duelu prvého s tretím. V prvom polčase za stavu 0:0 podnikli Myjavčania ojedinelý protiútok, no zahrali ho veľmi dobre až na Daniela. Ten by zrejme aj strelil gól, ale jeho zakončenie zblokoval Madu. Nebyť toho, Trenčín by mal veľmi ťažkú cestu k víťazstvu.

 

Stredopoliari

 

Nermin Crnkič (Slovan) – Keďže tréneri Slovana prezieravo šetrili niektorých hráčov na odvetný zápas semifinále pohára, opäť dostal príležitosť v základe a Crnkič šancu pojal veľmi dobre. Kvalitným výkonom zabojoval o základnú zostavu. Strelil vyrovnávajúci gól, rozbehol akciu pred víťazným gólom a po faule naňho prišiel poisťujúci gól.

 

Ibrahim Rabiu (Trenčín) – Hlavným strojcom víťazstva Trenčanov nad Myjavou bol tento nigérijský stredopoliar. Nádhernou strelou otvoril skóre hneď po zmene strán. Na víťazný presný zásah prihral krajanovi Kaluovi a druhú asistenciu v zápase si pripísal pri poisťujúcom góle Bera.

 

Martin Mikovič (Trnava) – V minulom kole v Ružomberku nedohral kvôli zraneniu, ale už proti Senici bol Trnave opäť k dispozícii, čo sa ukázalo pre výsledok ako rozhodujúce. Strelil oba góly domácich, keď najprv umne poslal na bránu strieľaný center, ktorý zastavila až sieť, no a v druhom prípade uspel v nájazde.
 
Filip Hlohovský (Žilina) – Opäť bol hlavným tromfom žilinskej ofenzívy. Na prvý gól duelu nacentroval Diazovi. Druhú gólovú akciu rozbehol kolmicou na Letiča, ktorý následne gólovo obslúžil Špaleka. Pri treťom presnom zásahu Žiliny si pripísal ďalšiu asistenciu, keď z priameho kopu našiel presne Haskiča.

 

Útočníci

 

Nermin Haskič (Žilina) – Na roztrhanie dunajskostredskej obrany mu stačilo aj 18 minút na ihrisku. Za ten čas toho stihol viac, ako iní za celý zápas. Najprv si skvele nabehol na priamy kop Hlohovského a hosťujúcemu brankári nedal šancu, podobne, ako o chvíľu neskôr, keď výborne zakončil Maboukov center.

 

Róbert Vittek (Slovan) – Belasí prehrávali v polčase o gól, na druhé dejstvo vybehol Vittek na ihrisko a výraznou mierou pomohol zrežírovať obrat. Oba pokutové kopy, ktoré bezpečne premenil, pomohol vybojovať. Najprv sa umne nechal sfaulovať Kružliakom a pri druhej penaltovej situácii skvele vysunul do nájazdu Crnkiča.

 

Pavol Masaryk(Skalica) – Záhoráci sa dostali pred zápasom s Podbrezovou do ťažkej situácie, keďže museli vyhrať, pričom zaslúžene aj vyhrali. Výraznou mierou im k tomu pomohol Masaryk svojou poctivou prácou na hrote. Má najväčšiu zásluhu na kľúčovom prvom góle, keď telom odzbrojil Kriváka a následne obslúžil Jakubeka.