Main Content

Chára má pádne dôvody prečo necestovať na MS: Toto nie je prípad dovolenkárov

pondelok, 11. apríl 2016 08:54 | Autor: Filip Chudý

Chára má pádne dôvody prečo necestovať na MS: Toto nie je prípad dovolenkárov
Chára má pádne dôvody prečo necestovať na MS: Toto nie je prípad dovolenkárov | zdroj: © TASR

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Chára je síce voľný pre MS, ale účasť na nich odmietol. Nikto mu to nemôže mať v tomto prípade za zlé, pretože má na to pádne dôvody.

Komentár Filipa Chudého

 

Keď Boston Bruins nepostúpil do play-off NHL, veľa slovenských hokejových fanúšikov sa potešilo, pretože kapitán našej reprezentácie Zdeno Chára sa stal voľným pre MS. No v nedeľu večer vyšla správa, že Chára sa rozhodol nereprezentovať z rodinných dôvodov. To vyvolalo búrlivú reakciu verejnosti, pričom väčšina názorov bola negatívnych.

 

No ľudia s takýmto názorom sa asi museli zblázniť, resp. normálni neboli nikdy. Kto si myslel, že Chára príde za súčasného stavu na MS, ten bol riadny rojko. Chára má toľko pádnych dôvodov prečo nejsť na MS do Ruska, o ktorých sa vedelo, že človek sa vlastne diví, prečo mu generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla vôbec volal, keďže odpoveď bola zrejmá dopredu.

 

Pre tých, čo túto správu nezachytili, len zopakujeme. Pred mesiacom sa Chárovej manželke narodili chlapci dvojičky. Už s jedným malým dieťaťom v tomto veku je veľa práce, nieto s dvomi. Chárovci majú k tomu ešte aj dcéru, ktorá bude mať onedlho sedem rokov, čiže je školopovinná a tiež ju treba voziť do školy a podobne. Navyše sa to nedá v tomto prípade riešiť tak, že sa vráti rodina na Slovensko a starí rodičia pomôžu. Deti do troch mesiacov by totiž nemali lietať, pričom sa to neodporúča ani matkám do dvoch mesiacov po pôrode. Let by pre nich znamenal zdravotné riziko.

 

Chárova teoretická účasť na MS by znamenala, že od rodiny by bol úplne odlúčený na vyše mesiaca, keďže tiež by nebolo vhodné, aby prišiel len na záverečný turnaj bez spoločnej prípravy. No čo by to bolo za manžela a otca rodiny, ktorý by ženu s deťmi nechal na druhom kontinente nech sa trápia sami vyše mesiaca, kým on sa ide korčuľovať kdesi do Ruska?

 

Ak teda niekto ešte nepochopil, že Chárova neúčasť je opodstatnená, potom je s ním sa aj zbytočné baviť. V tomto prípade určite nejde o nejaký prípad hokejového dovolenkára. Alebo si niekto myslí, že starať sa o mesačné dvojičky je dovolenka?

 

Autor týchto riadkov v minulosti a aj v budúcnosti bude tvrdo kritizovať tých, čo odmietnu reprezentáciu z nepochopiteľných dôvodov. Lenže toto nie je prípad o tom, že hráč je zrazu akože zranený, hoci 20 posledných zápasov v sezóne v pohode hral. Nie je to ani prípad o tom, že niekomu skončila zmluva a špekuluje pred podpisom novej. A vonkoncom to nie je prípad o tom, že frajerka chce ísť do tepla, tak „treba“ po sezóne cestovať s ňou kdesi do Karibiku.

 

Kapitán síce bude reprezentácii chýbať, ale viac ho teraz potrebuje jeho rodina, čo snáď pochopí každý.