Main Content

Podľa Országha majú Bystričania Nitru prečítanú, Handzuš nechce meniť herný štýl

pondelok, 11. apríl 2016 15:05 | Autor: TASR

Podľa Országha majú Bystričania Nitru prečítanú, Handzuš nechce meniť herný štýl
Podľa Országha majú Bystričania Nitru prečítanú, Handzuš nechce meniť herný štýl | zdroj: © TASR

Banská Bystrica (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice už v pondelok večer odcestovali do Nitry, kde v utorok a v stredu odohrajú úvodné dve finálové stretnutia Slovnaft play off Tipsport ligy 2015/2016.

Na súpera sa v domácich podmienkach zodpovedne pripravovali, a to nielen na ľade, ale aj mimo neho, keď študovali jeho hru, slabiny i pozitíva.

"Do akej miery nám to pomôže, to ukážu už dva najbližšie zápasy," uviedol pre TASR Vladimír Országh, ktorý k aktuálnej situácii v mužstve dodal: "Žiaľbohu nenastúpi útočník Lamper, ktorý je zranený až do konca sezóny. Zdravotné problémy má aj obranca Roussel, ale ten by mohol v priebehu finálovej série do hry zasiahnuť. V tréningu sme sa zamerali na silné stránky Nitry, verím teda, že ich eliminujeme. Rozhodnúť môžu maličkosti, detaily, možno zblokovaná strela, či nezachytená prihrávka."

V banskobystrickom tíme sa budú spoliehať nielen na výborného brankára Bacashihuu, či dobrú defenzívu, ale aj góly kanonierov mužstva. Jedným z nich je Roman Tománek. Ten ešte vo vlaňajšej sezóne pôsobil pod Zoborom. "Nitra má dlhodobo stavané mužstvo na útok, takže my musíme hlavne zodpovedne brániť a v útoku sa nejaké šance dostavia. Samozrejme je na nás, aby sme ich využili," prezradil 30-ročný bystrický krídelník, ktorý v Nitre pôsobil niečo vyše troch sezón, takže dôverne pozná tamojšie prostredie a hráčov. "Odkazovať im nebudem nič, snáď iba to, že som už v Bystrici a s ňou chcem získať titul. Sústredím sa iba na svoj výkon a ostatné ma nebude zaujímať," dodal Tománek.

Majstrovské ambície netajil ani kapitán Banskobystričanov Milan Kytnár: "Uvedomujeme si, že aj Nitra chce titul vyhrať rovnako ako my. Očakávame dlhú a ťažkú sériu, ku ktorej pristupujeme zodpovedne a všetci sa na ňu už tešíme. Pozor si musíme dať na presilovky súpera, takže treba hrať hlavne disciplinovane."

Skúsený 39-ročný center Michal Handzuš už dvíhal majstrovskú trofej v NHL. Rodený Banskobystričan teraz túži po tej slovenskej. "Chceme hrať svoj štýl a systém, ktorý sme predvádzali celú sezónu. Nitrania sú na tom podobne, takže všetko je otvorené. Medzi mestami panuje patričná rivalita, všetci túžime po titule, ktorý ani jedno mužstvo doposiaľ nemalo. O motiváciu je teda postarané," tvrdí. Center spod Urpína si nemyslí, že by mužstvá vo finále mohli ešte niečím novým prekvapiť.

"Je to už hlavne o detailoch, teda ako sa s nimi vyrovná hráč v situácii pod tlakom. Dôležité bude dodržať daný systém i emócie. Prekvapiť niečím novým bude ťažké, pretože v play off už každý ukázal svoje silné i slabšie stránky. Rozhodnú detaily,"
myslí si Michal Handzuš.