Main Content

10 najproduktívnejších hráčov Fortuna ligy po 26. kole

utorok, 12. apríl 2016 08:54 | Autor: Filip Chudý

10 najproduktívnejších hráčov Fortuna ligy po 26. kole
10 najproduktívnejších hráčov Fortuna ligy po 26. kole | zdroj: © TASR

Víkendové súboje dali bodku za prvou polovicou jarnej časti súťaže, preto je tu ideálny čas zistiť, čo je nové v tabuľke produktivity. Z tohto dôvodu vám prinášame menoslov aktuálne desiatich najproduktívnejších hráčov súťaže.

10. Martin Mikovič

 

Klub: Spartak Trnava
Počet gólov: 7
Počet asistencií: 4
Produktivita: 11 bodov

 

Po jeseni nebol ani medzi 20 najproduktívnejšími hráčmi súťaže, ale prešla polovica jarnej časti a už je v top 10. Vďačí za to hlavne ostatným dvom kolám, v ktorých strelil dokopy tri góly. Najprv jeden na Liptove do siete Ružomberka, a hoci tento zápas pre zranenie nedohral, proti Senici už nastúpil a strelil dva góly. Vďaka tomu nepustil do elitnej desiatky ani jedného hráča Žiliny. Trojica William, Paur a Hlohovský je tiež 11-bodová, no dali menej gólov ako Mikovič. Hlohovský zbieral body v tejto sezóne ešte aj v senickom drese.

 

9. Marko Milinkovič

 

Klub: ŠK Slovan Bratislava
Počet gólov: 7
Počet asistencií: 4
Produktivita: 11 bodov

 

Na deviatom mieste zimoval a na ňom sa vyhrieva kapitán Slovana aj teraz, keď sme v polovici jarnej časti. Má síce rovnakú produktivitu ako Mikovič, ale keďže na ňu potreboval o 101 minút menej, je v rebríčku vyššie. A hoci výkony Milinkoviča sú v druhej časti sezóny dobré, na jeho produktivite sa to veľmi neodráža, keďže strelil len jeden gól, aj to z pokutového kopu, no na žiaden ešte neprihral. No možno sa v druhej polovici jari rozbehne nielen herne, ale aj bodovo.
 


8. Peter Orávik

 

Klub: ViOn Zlaté Moravce
Počet gólov: 3
Počet asistencií: 9
Produktivita: 12 bodov

 

Na jar sa trochu bodovo zasekol aj Peter Orávik, ktorý sa prepadol po jeseni v rebríčku o dve miesta. Svoj jediný jarný bod zaznamenal počas uplynulého víkendu, keď nacentroval na nádherný gól Bambovi. Vďaka tejto asistencií sa opäť osamostatnil na čele medzi najlepšie prihrávajúci hráčmi súťaže. Jednu gólovú asistenciu naňho stráca z druhého miesta hráč Trenčína Dávid Guba.

 

7. Mitchell Schet

 

Klub: AS Trenčín
Počet gólov: 5
Počet asistencií: 7
Produktivita: 12 bodov

 

Skúsený 28-ročný holandský krídelník je jedným z troch nových hráčov v top 10 oproti jesennej časti. No on prišiel do Trenčína už počas rozbehnutej súťaže, čiže ak by hral od prvého kola, bol by v rebríčku zrejme vyššie. Má úchvatný bodový priemer, keď rozvlní sieť, alebo prihrá na gól, každých 75 ligových minút, čo strávil na trávniku. V tomto smere je pre Trenčín platnejší ako Bero, ktorý potrebuje na gól 106 minút.

 

6. Tamás Priskin

 

Klub: ŠK Slovan Bratislava
Počet gólov: 10
Počet asistencií: 2
Produktivita: 12 bodov

 

Najlepší strelec belasých v tejto ligovej sezóne momentálne nemôže zvyšovať svoje bodové konto, keďže počas reprezentačného zápasu sa zranil. Zrejme stihne už iba približne tri záverečné ligové kolá, preto ťažko očakávať na konci sezóny jeho posun v rebríčku. No oproti jeseni si polepšil o dve miesta, za čo môžu dva strelené góly. Jeden strelil hneď v prvom zápase v Trenčíne a druhý do siete Michaloviec v závere zápasu.

 

5. Erik Pačinda

 

Klub: DAC 1904 Dunajská Streda
Počet gólov: 8
Počet asistencií: 5
Produktivita: 13 bodov

 

Mal skvelý vstup do súťaže, veď ešte aj na začiatku druhej tretiny tohto ligového ročníka bol najproduktívnejším hráčom ligy. Lenže už v druhej polovici jesene mu zvlhol pušný prach, čo sa prenieslo aj do jarnej časti. Presadiť sa dokázal až v závere piatkového zápasu v Žiline, dovtedy na jar bodovo úplne mlčal. Uvidíme, možno ho to naštartuje na dobrý ligový finiš.

 

4. Róbert Vittek

 

Klub: ŠK Slovan Bratislava
Počet gólov: 8
Počet asistencií: 5
Produktivita: 13 bodov

 

Má štatisticky rovnakú bilanciu ako Pačinda, ale potreboval na ňu o 847 minút, alebo ak chcete, takmer o deväť a pol zápasu menej. Po jeseni bol mimo elitnú desiatku, ale keďže na jar patrí medzi najproduktívnejších hráčov súťaže, dostal sa v celkovom poradí hneď za prvú trojicu. A zrejme by mal na svojom konte na jar ešte viac bodov, nebyť menších zdravotných problémov s pätou a vysokých teplôt po návrate z reprezentačného zrazu. Priemerne sa bodovo v tejto sezóne presadí každých 100 ligových minút.

 

3. Leandre Gael Tawamba Kana

 

Klub: ViOn Zlaté Moravce
Počet gólov: 11
Počet asistencií: 4
Produktivita: 15 bodov

 

Najproduktívnejší hráč jesennej časti Fortuna ligy síce už na jar nepridal ani jeden bodový zárez, ale stále sa drží v elitne trojici. No s veľkou pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou sa v nej do konca súťaže neudrží, no v top 10 teoreticky ešte môže, keďže sa bude hrať už len sedem kôl. No tie sa ho už netýkajú, keďže ako je známe, prestúpil koncom marca do Kajratu Almaty.

 

2. Gino van Kessel

 

Klub: AS Trenčín
Počet gólov: 10
Počet asistencií: 7
Produktivita: 17 bodov

 

Na jar síce v lige strelecky mlčí, ale aj tak si udržal druhé miesto po jeseni. V druhej časti sezóny si v najvyššej súťaži pomohol zatiaľ tromi asistenciami, ktoré ho držia stále na dohľad prvého miesta. No na to, aby holandský rýchlik, ktorý reprezentuje Curacao, predbehol v druhej polovici jarnej časti svojho spoluhráča Bera, na to bude musieť zrejme začať aj strieľať góly.


1. Matúš Bero

 

Klub: AS Trenčín
Počet gólov: 15
Počet asistencií: 5
Produktivita: 20 bodov

 

Najviac sa na jar z trenčianskych hráčov darí Berovi, ktorý už strelil päť gólov a na dva prihral, čiže má jarný priemer bod na zápas. Dostal sa nielen do čela tabuľky strelcov, ale stal sa aj lídrom ligovej produktivity. Keďže tretí Tawamba už v lige nepôsobí a štvrtý Vittek naňho stráca sedem kôl pred koncom sedem bodov, je prakticky jasné, že reálne ho ohroziť môže už len Van Kessel. Ako teda dopadne súboj dvoch spoluhráčov o najproduktívnejšieho hráča tejto sezóny?
 


Poznámka: Údaje o asistenciách zaznamenávame sami už štvrtú sezónu.