Main Content

7 najväčších hráčskych pozitív prvej polovice jarnej časti

streda, 13. apríl 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

7 najväčších hráčskych pozitív prvej polovice jarnej časti
7 najväčších hráčskych pozitív prvej polovice jarnej časti | zdroj: © TASR

Jarná časť Fortuna ligy je vo svojej polovici. Prvých sedem jarných kôl prinieslo množstvo kvalitných výkonov, no my sme vybrali tých hráčov, ktorí v prvej polovici jarnej časti pôsobili najlepšie.

7. Matúš Hruška


zdroj: TASR

Klub: Spartak Myjava

 

Keďže sa odohralo na jar sedem kôl, symbolicky sme vybrali aj sedmičku hráčov. Medzi pozitíva jarnej časti určite patrí aj mladý brankár Matúš Hruška. Vo väčšine jarných zápasov si udržal čisté konto. Vychytal ho štyrikrát, čo je dvojnásobok jeho jesenných núl. Prvý jarný zápas v Dunajskej Strede mu síce veľmi nevyšiel, ale odvtedy je veľkou jarnou oporou kopaničiarov v ich zatiaľ úspešnom boji o tretie miesto.

 

6. Štefan Zošák


zdroj: TASR

Klub: MFK Ružomberok

 

Na jar sa síce v súvislosti s Liptákmi hovorí pomaly len Lačný, Lačný, no Zošák hrá minimálne tak dobre, ako jarný ružomberský snajper. Saparu stále trápia zdravotné problémy, Ďubek po návrate z Liberca ešte nie je takou oporou, akou býval, preto takmer všetka práca vo výstavbe ofenzívy je na Zošákovi, ktorý to zvláda výborne. Veď nie náhodou boli Liptáci až do víkendu najlepším mužstvom jari.

 

5. Ryan Koolwijk


zdroj: TASR

Klub: AS Trenčín

 

Na trenčianske pomery je síce už akoby pomaly starý (30 rokov), monotónny, bežecky pomalý, no zdanie trochu klame. V jarnej časti je totiž kľúčovým hráčom Trenčína. Bez neho by Trenčín okrem prehry so Slovanom určite len nevyhrával. Na jar drží celú hru Trenčína a zvlášť bol dôležitý vtedy, keď chýbal Ibrahim Rabiu. Druhá polovica sezóny Koolwijkovi zatiaľ vychádza veľmi dobre.

 

4. Ján Mucha


zdroj: TASR

Klub: ŠK Slovan Bratislava

 

Už na jeseň bol najlepším brankárom súťaže, pričom na jar to iba zvýrazňuje. Do týchto chvíľ dostal v druhej časti sezóny len dva góly, aj to jeden bol z pokutového kopu. Druhý inkasoval z rohu, čiže vlastne z hry na jar ešte ani gól nedostal. Mucha pôsobí v bráne výborným dojmom, je vždy tam, kde má byť, nerobí chyby, veľmi dobre organizuje obranu a celkovo chytá s veľkým prehľadom.

 

3. Kornel Saláta


zdroj: TASR

Klub: ŠK Slovan Bratislava

 

Mucha má toľko vychytaných núl aj preto, že Saláta má počas celej jari reprezentačnú formu, čím iba potvrdzuje, že je v nej plným právom. Belasá obrana na čele s ním nielenže dovolila súperom v lige na jar skórovať len dvakrát, ale často im zabránila čo i len vystreliť na bránu. Už na jeseň bol najlepším obrancom súťaže, ale na jar je ním bezkonkurenčne, keďže nikto sa k nemu zatiaľ ani len nepribližuje.

 

2. Matúš Bero


zdroj: TASR

Klub: AS Trenčín

 

Bez jeho jarných gólov by mal Trenčín na čele tabuľky iba minimálny náskok, ak by vôbec nejaký mal. Sám zariadil svojimi víťaznými gólmi deväť jarných bodov, čo je práve náskok, aký Trenčín v tabuľke má. Je nielen najlepším strelcom súťaže, ale hlavne aj jej najproduktívnejším hráčom.Hlavne vďaka nemu v Trenčíne už môžu veselo chladiť majstrovské šampanské.

 

1. Miloš Lačný


zdroj: TASR

Klub: MFK Ružomberok

 

A hoci sa Bero snaží, na jar v lige dominuje zatiaľ iná individualita. Liptovský Messi má v ostatných týždňoch lepšiu streleckú fazónu ako ten originálny z Barcelony. Veď kým Messi počíta minúty, v ktorých sa gólovo nepresadil, Lačný zas počíta ligové zápasy, v ktorých za sebou dal gól. Zatiaľ je ich sedem, čiže gól na jar v každom. Jeho jarná bilancia 8+1 hovorí za všetko. Lačného góly vrátili Liptákov do reálnej hry o pohárovú Európu, veď v tejto chvíli sú od nej vzdialení len o horšie skóre.