Main Content

Kmotrík ml. chce zo Slovana klub, ktorý bude hrať Ligu majstrov. Žiadne predkolo, ale hlavnú súťaž

streda, 13. apríl 2016 11:39 | Autor: Filip Chudý

Kmotrík ml. chce zo Slovana klub, ktorý bude hrať Ligu majstrov. Žiadne predkolo, ale hlavnú súťaž
Kmotrík ml. chce zo Slovana klub, ktorý bude hrať Ligu majstrov. Žiadne predkolo, ale hlavnú súťaž | zdroj: © TASR

Viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml. sa otvorene vyjadril k viacerým témam, pričom neobišiel ani tému platov hráčov. Síce priznal, že niektorí si také nezaslúžia, no plánujú dávať hráčom ešte väčšie.

V rozhovore pre denník Plus jeden deň viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml. hovoril o viacerých zaujímavých témach. Priznal to, čo je už dlhšie na oko jasné, že klub vlastne riadi on a jeho otec sa futbalu už toľko nevenuje. Ten sa stal skôr jeho konzumentom a chce mať z neho radosť.

 

„Chcem vytvoriť silný európsky a hlavne stabilný klub, aby sme dobre a na úrovni reprezentovali Slovensko, boli dôstojným partnerom pre súperov a hrali pravidelne Európsku ligu a Ligu majstrov. Samozrejme, nie predkolá, to nepovažujem za súťaž. A ďalšou mojou veľkou ambíciou je predávať hráčov do top klubov, aby si AC Miláno vybralo hráča priamo od nás, a nie ako je to teraz, že hráči zo Slovenska chodia do priemerných zahraničných klubov. A chcem, aby Slovan hral atraktívny futbal, ktorý bude zabávať ľudí a nielen jednu sezónu, ale dlhodobo,“ povedal pre Plus jeden deň Ivan Kmotrík ml.

 

Tiež priznal, že v klube je viac roboty ako si myslel. Nechce zároveň to, aby Slovan dopadol ako Trnava, že má štadión, no nie mužstvo, preto do otvorenia štadióna v Bratislave, čo je rok a pol, chce mať už vybudované silný európsky tím. Nechce ani to, aby Slovan bol ako Žilina, že hrajú väčšinou síce iba s odchovancami, no len o štvrté miesto, keďže pre Slovan je už druhé miesto neúspech. No vlastných hráčov Slovan chce vychovávať, no vraj sa nedá silné mužstvo vybudovať len s nimi. A tiež nechce ísť na to ako Trenčín, ktorý budoval dobré mužstvo za päť rokov, pretože v Slovane si nemôžu taký dlhý čas na to dovoliť.

 

Dotkol sa aj zaujímavej témy platov. Priznal, že niektorí súčasní hráči v mužstve si svoje platy nezaslúžia, no to je dlh minulosti a každý hráč má šancu do konca sezóny presvedčiť, že si miesto v kádri zaslúži aj pre budúcu sezónu. No zároveň pre Plus jeden deň dodal: „Platy budeme prehodnocovať. No rozdiel medzi Slovanom a napríklad Zlatými Moravcami sa bude ešte zvyšovať. Platy hráčov totiž musia narastať, aby sme sa vyrovnali s našimi súpermi. Kebyže totiž porovnáme Slovan a silnejší európsky klub, my sme Zlaté Moravce. No je dôležité, aby boli platy pomerné ku kvalite.“ Inak povedané, v Slovane chcú hráčov, ktorí im pomôžu hrať pravidelne skupinové fázy európskych pohárov, no takých musia aj zaplatiť.