Main Content

Hamšík podal ďalší impozantný výkon

štvrtok, 14. apríl 2016 12:33 | Autor: Filip Chudý

Hamšík podal ďalší impozantný výkon
Hamšík podal ďalší impozantný výkon | zdroj: © TASR

Slovenskí futbalisti každý týždeň nastupujú v rôznych ligách po celom svete. Do nášho rebríčka sa dostanú iba najlepší, ktorých vyhodnocujeme na základe Šport7.sk indexu, ktorým hodnotíme našich futbalistov. Ktorí hráči sa dostali do nášho rebríčka formy?

10. Ján Mucha

 

 

Oproti minulému vydaniu si pohoršil o osem priečok,ale aj tak zostal v top 10. V prvom zápase semifinále Slovnaft cup-u si udržal čisté konto, čo sa ukázalo ako jeden z rozhodujúcich faktorom postupu Slovana do finále. V lige proti Ružomberku síce gól inkasoval, ale bolo to len z pokutového kopu, z hry ho ani rozbehnutí Liptáci nedokázali prekonať.

 

9. Albert Rusnák

 

 

Mierny prepad zaznamenal aj Albert Rusnák, ale mladý slovenský reprezentant do 21 rokov, o ktorého majú mať záujem viaceré kluby z popredných európskych súťaží, sa v tejto chvíli ešte koncentruje na záver sezóny v Holandsku. Jeho Groningen sa sérii šiestich ligových prehier dočkal druhého víťazstva na sebou, keď doma porazil predposledný Graafschap 3:1. Rusnák odohral 78 minút.

 

8. Adam Zreľák

 

 

Svoje minulotýždňové víťazstvo tentoraz neobhájil, keďže v drese Slovana prežíva menšiu streleckú krízu. V prvom zápase semifinále Slovnaft cup-u proti Žiline sa síce dostal do viacerých gólových príležitostí, ale maximálne trafil iba žrď, sieť z vnútornej strany stále nie a nie rozvlniť. Nepodarilo sa mu to ani proti bývalému klubu z Ružomberka, ale Slovan to mrzieť nemuselo, vyhral totiž 3:1.

 

7. Róbert Mak

 

 

Mak po neslávne známom semifinále Gréckeho pohára nielenže zapríčinil zrušenie celého ročníka tejto súťaže, ale aj sám dostal štvorzápasový dištanc. No ten mu už vypršal a proti Levadiakosu bola na ňom viditeľná veľká chuť do futbalu. Patril medzi najlepších hráčov na trávniku a odmenou za výkon mu bol strelný gól na konečných 2:0, ale ten nemohol osláviť s priaznivcami, keďže sa hralo za zatvorenými dvermi.

 

6. Martin Mikovič

 

 

V Ružomberku nedohral kvôli zraneniu, ale následne proti Senici už nastúpil, čo sa ukázalo pre výsledok ako rozhodujúce. Strelil oba góly domácich, keď najprv umne poslal na bránu strieľaný center, ktorý zastavila až sieť, no a v druhom prípade uspel v nájazde. Vďaka tomu sa po polovici jarnej časti dostal medzi najproduktívnejších hráčov Fortuna ligy v tejto ligovej sezóne.

 

5. Matúš Bero

 

 

Bero obhájil svoje minulotýždňové piate miesto. V prvom semifinálovom zápase Slovnaft cup-u pomohol Trenčínu jednou asistenciou k víťazstvu 5:1 nad Ružomberkom, vďaka čomu sa stala odveta len formalitou. A ďalším ligovým gólom priblížil Trenčín k titulu, keď proti Myjave pečatil na konečných 3:1. Trenčania majú v tejto chvíli taký náskok, že už môžu objednať pódium na oslavy.

 

4. Roman Procházka

 

 

Procházka má síce rovnaký index ako Bero, ale keďže v uplynulom týždni nazbieral viac bodov, je v rebríčku vyššie. Svojmu Levski Sofia pomohol k výhre nad Botevom Plovdiv v pomere 3:0 dvomi gólmi. Najprv sa presadil krásnou strelou z diaľky a v druhom dejstve nemal pred prázdnou bránou problém uzavrieť skóre. Levski sa tak ešte drží v boji o titul, ale Razgrad má náskok 11 bodov a k tomu zápasu k dobru.

 

3. Jaroslav Mihalík

 

 

Nestáva sa často, aby médiá chválili za výkon ofenzívneho hráča, keď sa zrodí bezgólová remíza, ale jedna výnimka sa stala pri Mihalíkovi. Ten hral v drese Slavie Praha proti Jabloncu dobre, čo neušlo ani pozornosti českých médií. Vôbec prvýkrát odohral po prestupe kompletných 90 minút a mohol sa aj dočkať gólu, no to by nemohol dvakrát trafiť bránkovú konštrukciu.

 

2. Miroslav Keresteš

 

 

Tento 26-ročný prešovský rodák nie je u nás až tak známy, ale v Česku, kde sa dokázal presadiť v seniorskom futbale, si robí stále lepšie meno. Brnu výraznou mierou pomohol k víťazstvu 2:1nad Bohemiansom 1905 Praha, keďže oba góly padli po jeho centrom z priamych kopov. V prvom prípade išlo o vlastenec, v druhom využil jeho center Škoda. Slovenský ľavý obranca bol tak právom hviezdou zápasu.

 

1. Marek Hamšík

 

 

Hamšík podal proti Hellasu Verona impozantný výkon, tak o ňom referujú talianske médiá. Išli cez neho všetky kľúčové akcie, ktoré Neapol v tomto zápase vyprodukoval. Síce sa do zápasových štatistík nezapísal, ale bez neho by domáci iba ťažko vyhrali 3:0. No neapolská strata na Juventus Turín zostala šesťbodová, čo sa bude vo zvyšku sezóny už len veľmi ťažko doháňať.