Main Content

Budúci rok budú MS do 18 rokov na Slovensku. Poznáme mestá, kde sa budú hrať

štvrtok, 14. apríl 2016 15:12 | Autor: Dávid Lech

Budúci rok budú MS do 18 rokov na Slovensku. Poznáme mestá, kde sa budú hrať
Budúci rok budú MS do 18 rokov na Slovensku. Poznáme mestá, kde sa budú hrať | zdroj: © TASR

MS v hokeji do osemnásť rokov 2017 sa majú uskutočniť na Slovensku. Hokejový svet sa tento týždeň dozvedel, ktoré mestá budú hostiť svetovú hokejovú smotánku „osemnástiek.“

MS „osemnástiek“ v roku 2017 sa budú na Slovensku konať v dňoch 13. apríla 2017 – 23. apríla 2017. Najlepšie národné tímy do osemnásť rokov budú hostiť mestá PopradSpišská Nová Ves.

Obe mestá sú pripravené výrazne vylepšiť svoju infraštruktúru a čo najlepšie tak pripraviť štadióny pre čoraz blížiacu sa udalosť. Tohtoročné MS U18 v americkom Grand Forkse totiž nastavia latku určite vysoko.

Podľa informácií na webe slovakprospects.com sa v Poprade uvažuje o výstavbe tréningovej haly a taktiež rekonštrukcii strojovne na zimnom štadióne. Okrem tohto zásahu by mal byť štadión plne funkčný a pripravený.

Omnoho náročnejšie to budú mať v Spišskej Novej Vsi. Štadión na Spiši by si mal prejsť rekonštrukciou strechy, aréna by mala dostať aj nové osvetlenie a nezabúda sa ani na vzduchotechniku. Neďaleko arény Spišiakov sa navyše nachádza nekrytá ľadová plocha, ktorá by mohla byť zastrešená a mala by tak vytvoriť priestor národným tímom na tréning.

Zodpovednosť teraz ale najviac leží na slovenských reprezentantoch do 18 rokov. Tí na práve dnes začínajúcich MS v hokeji do 18 rokov musia ubrániť zotrvanie medzi elitou. V inom prípade by totiž IIHF mohla organizáciou budúcoročných MS U18 delegovať inú krajinu (v tejto vekovej kategórii neplatí pravidlo ako na seniorských MS, že budúcoročný hostiteľ MS nemôže vypadnúť z elitnej kategórie).