Main Content

Ideálna zostava štvrťfinále Ligy majstrov

štvrtok, 14. apríl 2016 15:31 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava štvrťfinále Ligy majstrov
Ideálna zostava štvrťfinále Ligy majstrov | zdroj: © TASR

V boji o trofej pre víťaza Ligy majstrov sú po včerajšku už len štyri tímy. Ktorí hráči predviedli v osemfinálových súbojoch najlepšie výkony? Tu je ideálna zostava zápasov elitnej osmičky.

Brankár

Jan Oblak (Atlético Madrid)
– Slovinský gólman bol oporou svojho tímu a napriek enormnej útočnej sile Barcelony, nepustil za dva zápasy za svoj chrbát viac ako dva góly. V prvom zápase si na ňom viackrát vylámalo zuby trio MSN, ktoré sa pri početnej výhode dostalo niekoľkokrát do vyloženej šance, v tom druhom síce nemal až toľko práce, no podržal v momentoch, keď to bolo najviac potreba.

Obrancovia

Dani Carvajal (Real Madrid) – Vo Wolfsburgu v prvom zápase nenastúpil, no v odvete všetko vynahradil. Ponúkol presne to, čo chýbalo na pravej strane obrany Danilovi. V defenzíve nezmätkoval, v ofenzíve ťahal útoky Madridčanov. Po jeho centri dal Ronaldo prvý gól, pred druhým gólom opäť smeroval pas do šestnástky, ktorý Vlci odvrátili na roh, po ktorom už Real vyhrával 2:0. Týmto výkonom už zrejme definítivne presvedčil o tom, že on je voľbou číslo jeden na pravej strane obrany Merengues.

Sergio Ramos (Real Madrid) – Hoci sa stred obrany Los Blancos nevyhol v prvom zápase proti Wolfsburgu nedorozumeniam, pripísať ich zrejme možno istému podceneniu dôležitosti zápasu v Nemecku. V odvete to už bola stabilná defenzíva, vedená Sergiom Ramosom. Skvele prerušoval kontry nemeckého vicemajstra,  nechyboval v rozohrávke.

Thiago Silva (PSG) – V súčasnom futbale zrejme neexistuje stabilnejší obranca ako brazílsky stopér Thiago Silva. Hoci v odvete na City of Manchester Stadium to vyzeralo s obranou PSG všelijak, bol to práve Silva, kto držal nádeje Parížanov nad vodou. Obrovský pokoj, prehľad a líderské vlastnosti robia z Thiaga Silvu dlhodobo jedného z najlepších stopérov sveta a potvrdil to aj vo štvrťfinále, hoci medzi štvoricu najlepších so svojim tímom nepostúpil.

Filipe Luis (Atlético Madrid) – Keď sa vám podarí ubrániť Lionela Messiho, môžete si povedať, že ste odviedli dobrú prácu. Brazílsky ľavý obranca sa tentokrát vyvaroval brutálnych zázrokov a sústredil sa na futbal, takže sme mohli sledovať jeden jeho z top výkonov v kariére. Okrem perfektnej defenzívy podporoval aj útoky Rojiblancos. Navyše získal pre svoj tím penaltu, ktorá definitívne položila Barcelonu do kolien.

Stredopoliari

Arturo Vidal (Bayern Mníchov) – V uplynulých mesiacoch často čelil kritike, pretože v bavorskej metropole nenapĺňal očakávania, ktoré naňho fanúšikovia kládli po prestupe z Juventusu. Ukázal sa však v pravý čas. Gól zaznamenal v oboch zápasoch štvrťfinále, svojou prítomnosťou v strede poľa Die Roten prevážil misky váh na stranu Bayernu a výraznou mierou sa zaslúžil o postup Guardiolovho tímu do semifinále.

Kevin De Bruyne (Manchester City) – Po návrate po zranení už je opäť jednou z hlavných postáv Citizens a vo štvrťfinálových zápasoch to potvrdil aj gólovo, keď sa presadil v oboch zápasoch. Spoluhráči hovoria, že bez De Bruyneho by v semifinále neboli a treba povedať, že majú pravdu. Belgičan bol tým chýbajúcim dielikom skladačky Citizens v ich boji o prienik medzi európsku špičku.

Julian Draxler (Wolfsburg) – Hoci nemecký vicemajster nepostúpil, treba mu vzdať hold. Vo štvrťfinále boli najväčším outsiderom, no Real Madrid spotil každé vlákno svojich dresov, aby vydoloval tesný postup. Veľkú zásluhu na tom mal Julian Draxler, náhrada za de Bruyneho, ktorú Wolfsburg do svojho tímu priviedol v lete. V prvom zápase podal sebavedomý výkon a bol hlavným ofenzívnym ťahúňom. Nebyť jeho zranenia v druhom zápase, mohol Wolfsburg favorita potrápiť ešte výraznejšie.

Útočníci

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – Vraj je za zenitom? Portugalčan v odvetnom zápase proti Wolfsburgu ukázal, že do starého železa rozhodne nepatrí. Dal gól hlavou, nohou i z priameho kopu, hecoval svoj tím i fanúšikov, bol motorom Realu na ceste za postupom. Ak chce Real vyhrať trofej, musia sa k Ronaldovi pridať aj ďalší, no jeho výkonnosť je tým hlavným pilierom nádejí Los Blancos. Šestnásť gólov v 10 tohtosezónnych zápasoch nepotrebuje komentár. Liga majstrov je Ronaldova súťaž, veď v nej dal už neuveriteľných 93 gólov.

Luis Suarez (FC Barcelona) – Ani famózny tím Barcelony neobháji titul v Lige majstrov. Blaugrane skončili predčasne už vo štvrťfinále, čo pred sezónou očakával len málokto. No hoci katalánsky klub nepredviedol proti Atléticu svoj kvalitatívny štandard, treba vyzdvihnúť aspoň jednotlivcov. Luis Suárez bol hlavnou zbraňou Luisa Enriqueho, v zápasoch, keď sa Messi a Neymar tak trochu stratili. El Pistolero dal dva góly v prvom zápase a v tom druhom mal dve sľubné šance. Nebyť jeho, postup Atlética je ešte výraznejší.

Antoine Griezmann (Atlético Madrid) – Ofenzíva Rojiblancos stojí a padá na francúzskom útočníkovi Antoineovi Griezmannovi. Vo štvrťfinále predviedol svoje kvality, keď zaznamenal oba góly Atlética a poslal Simeoneho tím po dvoch rokoch opäť do semifinále. Griezmann je ďalším v rade skvelých forvardov Atlética a v Madride budú musieť vynaložiť všetko úsilie, aby ho v lete udržali.
 
Náhradníci:
Joe Hart (Manchester City) –Diego Godín (Atlético), Eliaquim Mangala (Manchester City) – Xabi Alonso (Bayern), Adrien Rabiot (PSG)  - Thomas Muller (Bayern)