Main Content

Cehlárik odchádza zo Švédska. Chce si splniť sen

piatok, 15. apríl 2016 10:07 | Autor: Dávid Lech

Cehlárik odchádza zo Švédska. Chce si splniť sen
Cehlárik odchádza zo Švédska. Chce si splniť sen | zdroj: © TASR

Peter Cehlárik sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie vo švédskom klube Lulea HF. Zároveň prezradil, kam povedú jeho ďalšie hokejové kroky.

Rodák zo Žiliny od sezóny 2011/2012 vyrastal v štruktúrach švédskeho celku z Luley, kde sa cez „osemnástku,“ juniorku prebojoval až do jednej z najkvalitnejších seniorských hokejových súťaží sveta.

V aktuálnej sezóne odohral v SHL 46 duelov so ziskom 20 kanadských bodov  za 11 gólov a 9 asistencií. V play-off nastúpil do 11 zápasov s bilanciou 3+2. Po sezóne ale oficiálny web klubu luleahockey.se prišiel s informáciou o posezónnych zmenách na súpiske, ktoré sa týkali aj dobre stavaného 188 centimetrov vysokého forwarda.

Väčšina hráčov, ktorí práve ukončili sezónu budú hrať v tíme aj budúci ročník. Ale pre niektorých hráčov je už jasné, že budú pokračovať v ceste v iných mančaftoch. Lucas Wallmark a Peter Cehlárik majú plány odísť do Severnej Ameriky,“ prezradil oficiálny web švédskeho celku.

Všetko tak nasvedčuje tomu, že 20-ročný hokejista, ktorý bol v roku 2013 draftovaný organizáciou Bostonu Bruins v treťom kole z celkového 90. miesta, sa rozhodol skúsiť šťastie v zámorí, kde sa v lete bude snažiť o zisk svojej prvej profesionálnej zmluvy v zámorí.