Main Content

Tabuľka jari: Ružomberok by hral o titul, Skalica o Európu, Žilina pomaly o záchranu

piatok, 15. apríl 2016 14:15 | Autor: Filip Chudý

Tabuľka jari: Ružomberok by hral o titul, Skalica o Európu, Žilina pomaly o záchranu
Tabuľka jari: Ružomberok by hral o titul, Skalica o Európu, Žilina pomaly o záchranu | zdroj: © TASR

Máme za sebou prvú polovicu jarnej časti. A hoci sa výsledky z druhej polovice sezóny počítajú do celosezónnej tabuľky, vzhľadom na dlhú zimnú prestávku je to akoby úplne iná súťaž. Kto si v nej ako počína?

Keď sa začne nový ročník, každý vždy začína od nuly. Preto hlavne na úvod súťaže najlepšie vidieť, kto si ako vtedy vedie. Ak niekto v tom čase vyhrá niekoľko zápasov, každý ho oslavuje, pretože vďaka tabuľke si to ľahko všimne, pričom sa tak dá všimnúť aj horšia forma. No v rozbehnutej sezóne si ľudia často podobné pozitívne, resp. negatívne série výsledkov ťažšie všimnú, keďže tabuľka ich tak nemusí ukázať.

 

Keďže u nás zimná prestávka trvá takmer tri mesiace, môžeme hovoriť akoby o úplne inej lige. Ak by sme hypoteticky hrali systémom jar – jeseň, potom by ste tabuľku tohto ročníka Fortuna ligy prakticky nespoznali.

 

V tabuľke zohľadňujúcej len jarné výsledky je síce tiež prvý Trenčín, ale bez veľkého náskoku. Na chrbát mu dýcha okrem Slovana aj Ružomberok. Za nimi je diera, podobná, ako v celosezónnej tabuľke. Na štvrtom pohárovom mieste je Trnava, ale iba tri body na ňu stráca napríklad aj Skalica, ktorá by v takomto prípade nehrala o záchranu, ale o Európsku ligu. Pád Žiliny sa síce po zimnom výpredaji čakal, ale aby bola po polovici jarnej časti medzi najhoršou tretinou, s tým už asi nikto nepočítal. Na jar do týchto chvíľ ešte nevyhrali Zlaté Moravce a ani Senica. Zvlášť Záhoráci zrejme môžu byť radi, že si pripravili bodový vankúš už na jeseň, lebo inak by ich čakal tvrdý boj o záchranu.

 

Tabuľka jarnej časti Fortuna ligy: