Main Content

Ohlasy zástupcov klubov na žreb semifinále Ligy majstrov a Európskej ligy

piatok, 15. apríl 2016 14:27 | Autor: Martin Gregor

Ohlasy zástupcov klubov na žreb semifinále Ligy majstrov a Európskej ligy
Ohlasy zástupcov klubov na žreb semifinále Ligy majstrov a Európskej ligy | zdroj: © TASR

Dnes na obed sa rozhodlo o zložení semifinálových dvojíc Ligy majstrov a Európskej ligy. Prečítajte si ohlasy zástupcov klubov bezprostredne po žrebe.

V semifinále Ligy majstrov proti sebe nastúpia Manchester City a Real Madrid. V druhom súboji o finálovú účasť si zmerajú sily hráči Atlética Madrid a Bayernu Mníchov. V semifinále Európskej ligy narazí Liverpool, v ktorého zostave figuruje aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, na španielsky Villarreal. Druhú dvojicu tvoria Šachtar Donetsk a FC Sevilla.

Ohlasy zástupcov klubov na žreb (zdroj uefa.com a TASR):
 
Txiki Begiristain, športový riaditeľ Manchestru City: "Budú to dva veľkolepé zápasy proti tímu, ktorý je rekordérom v počte získaných trofejí. Ale my sa nevzdáme, keď sme to dotiahli takto ďaleko. Snívame o finále."

Robert Lewandowski, útočník Bayernu Mníchov: "Atletico ukázalo svoju silu vo štvrťfinále proti Barcelone. V odvete bolo jasne lepším mužstvom a zaslúžene postúpilo. Musíme sa maximálne skoncentrovať, aby sme boli úspešní."

Emilio Butragueno, riaditeľ Realu Madrid: "V semifinále Ligy majstrov už neexistuje ľahký súper. Manchester City disponuje kvalitným kádrom, v ktorom hrajú prím individuality ako Toure, De Bruyne, Silva či Agüero. Súper sa prvýkrát prebojoval do tejto fázy, preto mu nebude chýbať motivácia. Keď chceme pomýšľať na finále, musíme predviesť špičkové výkony v oboch zápasoch. Nesmie sa zopakovať situácia z Wolfsburgu, keď sme na desať minút stratili koncentráciu a inkasovali dva góly."
 
Mircea Lucescu, tréner Šachtaru Doneck: "Hráme prvý zápas doma, čo rozhodne nepovažujem za našu výhodu. Pokúsime sa súperovi revanšovať za osemfinálovú prehru z roku 2007, keď nás o postup pripravili famózne zákroky a v závere riadneho hracieho času aj gól brankára Palopa. Odvtedy sa však veľa zmenilo, myslím, že ten zápas si nepamätá ani jeden zo súčasných hráčov Sevilly. Bude to ťažké, ale chceme postúpiť do finále."
 
Monchi, športový riaditeľ FC Sevilla:
"Chceli sme sa vyhnúť Villarrealu, takže so žrebom sme spokojní. Šachtar je veľmi silný súper, ale verím v naše schopnosti a kvalitu. V kádri Šachtaru sú viacerí Brazílčania, ktorí majú radi kombinačný futbal a mužstvo je doplnené o skúsených hráčov ako Darijo Srna a Andrij Pjatov. Bude to boj, ale veríme si."
 
Marcos Senna, funkcionár Villarrealu: "Zápas s Liverpoolom bude ozajstný zážitok. Čaká nás odveta vo futbalovom chráme, kde vládne úžasná atmosféra. Chceme postúpiť do finále a na to potrebujeme minimálne zopakovať výkony z predošlých zápasov na európskej scéne. Mužstvo je veľmi dobre pripravené. Šance sú 50:50."
 
James Milner, kapitán FC Liverpool: "Našou výhodou je, že odvetu odohráme na našom štadióne. Už proti Dortmundu sa ukázalo, akí dôležití sú pre nás fanúšikovia, ktorí nás vytrvalo povzbudzovali a v závere sme im urobili postupovú radosť. Verím, že je v našich silách prejsť aj cez Villarreal, aj keď nás čaká nesmierne náročný súper."

ohlasy budeme dopĺňať