Main Content

Trenčín chce hrať v Žiline kvôli umelej tráve, no v hre je aj Trnava

sobota, 16. apríl 2016 11:17 | Autor: Filip Chudý

Trenčín chce hrať v Žiline kvôli umelej tráve, no v hre je aj Trnava
Trenčín chce hrať v Žiline kvôli umelej tráve, no v hre je aj Trnava | zdroj: © TASR

Futbalisti Trenčína majú pohárovú Európu už aj matematicky istú, preto sa pozerajú po možnostiach, kde budú európske zápasy hrať. Opäť to vyzerá na žilinský štadión, v zálohe je aj Trnava.

Už neexistuje žiadna matematická kombinácia na to, aby Trenčín prišiel o účasť v pohárovej Európe. Jeho účasť by mohlo ohroziť len to, ak by zrazu vyplávali na povrch nejaké podobné dlžoby, ako mali Košice v prípade Djokovič, za čo samotná FIFA nariadila odrátať východniarom body. No za reálneho predpokladu, že nič také sa nestane, potom Trenčín skončí najhoršie v lige na druhom mieste. Ani tretia Myjava ho už nemôže predbehnúť, keďže stráca 22 bodov a hrá sa už len o 21.

 

Už za dva mesiace (20. júna) tu je žreb prvých predkôl európskych súťaží a Trenčín vie, že v ňom bude. Lenže ešte nevie, na ktorom štadióne bude hrať. Na domácom to určite nebude, ten UEFA vyhodnotila ako nevyhovujúci už aj na predkolá.

 

Trenčín v minulosti využil štadión v neďalekej Dubnici, na ktorom sa hral v roku 2013 aj finálový turnaj ME do 17 rokov. No sem sa už zrejme nepozrie, pretože v hre sú iné alternatívy. Ako priznal pre denník Šport generálny manažér AS Róbert Rybníček, prioritou pre Trenčín je hrať v Žiline. Ale len za predpokladu, že sa tam stihne uskutočniť naplánovaná výmena prírodného za umelý trávnik a tiež domáci budú súhlasiť s tým, aby tam Trenčín hral. „Ak sa práce na žilinskom štadióne časovo stihnú, je to plus. Pre nás je umelý trávnik pomerne dôležitý,“ povedal Rybníček pre denník Šport.

 

Ak by to teoreticky v Žiline nestihli, nastala by zaujímavá situácia, pretože žlto-zelení sú v tejto chvíli tiež na pohárovej priečke, čiže hypoteticky by museli zháňať štadión aj oni. Trenčín sa preto poistil a už rokoval predbežne aj s Trnavou. No ak postúpi do Európskej ligy aj Trnava a v Žiline by to z nejakých príčin nestihli vymeniť, potom by bolo zrejme „veselo“...