Main Content

Tréner Leicestru City Claudio Ranieri predostrel plány do budúcnosti

sobota, 16. apríl 2016 11:46 | Autor: Jakub Vaverka

Tréner Leicestru City Claudio Ranieri predostrel plány do budúcnosti
Tréner Leicestru City Claudio Ranieri predostrel plány do budúcnosti | zdroj: © TASR

Taliansky kormidelník Claudio Ranieri zažíva s anglickým Leicestrom City famózny ročník. Odpisované Líšky hrajú o majstrovský titul v Premier League a už teraz je jasné, že si v nasledujúcej sezóne zahrajú prestížnu Ligu majstrov. Ranieri pre nemecký magazín Kicker hovoril o svojej budúcnosti na King´s Power Stadium.

Do konca Premier League ostáva päť kôl, Leicester City má na čele Premier League pred druhým Tottenhamom Hotspur pohodlný sedembodový náskok. Líšky zďaleka nemajú cennú trofej vyhratú, no tím okolo skúseného trénera Claudia Ranieriho má boj o majstrovský titul veľmi dobre rozohraný, a čo je podstatné, má ho vo vlastných rukách.

Nemecký magazín Kicker vyspovedal 64- ročného talianskeho kormidelníka, ktorý žije so svojím tímom skutočnú futbalovú rozprávku.  Talianska reprezentácia príde po Eure 2016 o svojho aktuálneho trénera, Antonio Conte sa stane koučom londýnskej Chelsea.

Claudio Ranieri je jedným z adeptov na tento post, samotný manažér špekulácie spojené so svojou osobou odmieta: „Som tu šťastný a nerozmýšľam o zmene. Myslím si, že Leicester bude moja posledná zastávka. Dúfam, že mi ponúknu dlhý kontrakt, tak na šesť alebo sedem rokov. A následne tu ukončím svoju trénerskú kariéru.“

Ranieri je na King´s Power Stadium spokojný, nečudo, pre fanúšikov tímu, ktorý bol zvyknutý na boj o holé ligové prežitie, je žijúcou legendou. Futbalová rozprávka odhodlaných Líšok pokračuje aj tento víkend, The Foxes hostia na svojom ihrisku londýnsky West Ham.