Main Content

Individuálne ceny NBA: Takto vidí MVP, obrancu sezóny a MIP portál Sport7.sk

nedeľa, 17. apríl 2016 13:31 | Autor: De Fa

Individuálne ceny NBA: Takto vidí MVP, obrancu sezóny a MIP portál Sport7.sk
Individuálne ceny NBA: Takto vidí MVP, obrancu sezóny a MIP portál Sport7.sk | zdroj: © TASR

A je po základnej časti sezóny 2015/16. Posledné kolo sa odohralo vo veľkom štýle, zakončené dvoma významnými historickými udalosťami – Kobe Bryant odohral svoj posledný zápas v NBA a Curryho družina dokázala prekonať historický rekord Chicaga Bulls a ako prvý pokoriť hranicu 73-výhier v základnej časti! Nastáva čas sumarizovať...poďme na to !

V tomto článku by sme sa chceli venovať cenám, ktoré sa udeľujú za výkony počas základne časti sezóny. Najužitočnejší hráč, najlepší obranca, nováčik roka, hráč s najlepším zlepšením, najlepší striedajúci hráč a nakoniec tréner roka.

Šesť prestížnych individuálnych trofejí, o ktorých rozhodne hlasovanie 129 novinárov a reportérov z USA a Kanady. Každý má právo odovzdať svoj hlas svojmu favoritovi v jednotlivých kategóriách a rozhodnúť tak o tom kto sa stane držiteľom jednotlivých trofejí. Prečítajte si prvý diel nášho hodnotenia...

Tak poďme bez zbytočných slov začať ...

MOST VALUABLE PLAYER AWARD (Cena pre Najužitočnejšieho hráča ligy - MVP)

V tejto kategórii sa zhodne drvivá všetkých hlasujúcich. 400-sto premenených trojkových pokusov, priemer na zápas takmer na úrovni 30-tych bodov a to všetko pri 35 minútach hry na zápas. Určite viete o kom je reč. Tento výsledok mohol dosiahnuť len jeden hráč v lige – Stephen Curry ! Jeho neuveriteľné výkony od začiatku sezóny každého fanúšika zdvíhali zo sedačiek a každý musí uznať, že túto cenu si určite zaslúži. K tomu aby nebolo málo sa zaradil do elitného klubu strelcov – 50/40/90 (p.a. úspešnosť streľby / trojkovej streľby / trestných hodov) a dokázal svoj tím priviesť k 73 !!! víťazstvám.









1.Stephen Curry (GSW)





DEFENSIVE PLAYER OF THE YEAR (Najlepší obranca roka – DOPY)







1.Kawhi Leonard (SAS)





MOST IMPROVE PLAYER (Hráč s najlepším zlepšením – MIP)









1.C.J. McCollum (Blazers)