Main Content

Ideálna zostava 27. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 18. apríl 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 27. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 27. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Víkendové kolo Fortuna ligy zvýšilo napätie v boji o titul, keďže Slovan využil zaváhanie Trenčína a znížil svoju stratu o tri body. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

 

Adam Jakubech (Trnava) – Nebyť jeho, Trnava zrejme prehrá 5:1. Na začiatku chytil Jakubekovu nebezpečnú hlavičku po rohu, Masarykov nájazd, Dobrotkovo zakončenie po rohu a tiež Hlinkovu strelu z dobrej pozície. To všetko boli veľké gólové šance hostí, ktoré ak by boli premenené, Skalica v Trnave takmer určite vyhrá.

 

Obrancovia

 

Lukáš Beňo(Myjava) – Kopaničiari sa opäť viac priblížili k pohárovej miestenke, keď nedali šancu Michalovciam a porazili ich rozdielom triedy 3:0. Pevná obrana domácich bola základom. Beňo sa tiež nebál podporiť útok a spolu s Danielom vytvorili na pravej strane účinnú dvojicu.

 

Marin Ljubičič (Dunajská Streda) – Proti Trenčínu bol tento chorvátsky defenzívny stredopoliar zaradený na post stopéra, odkiaľ riadil celú defenzívu. Navyše dostal na rukáv kapitánsku pásku a svoju líderskú pozíciu zvládol. Aj vďaka jeho výkonu porazil DAC favorizovaný Trenčín, ktorý udržal na nule.

 

Bojan Letič (Žilina) – V novom žilinskom systéme s tromi stopérmi hral dôležitú úlohu, keďže musel stíhať na ľavej strane nielen útočiť, ale aj brániť. Zvládol to dobre. Defenzíve pomohol k čistému kontu a smerom dopredu prihral svojmu krajanovi Haskičovi na úvodný a zároveň víťazný gól.

 

Stredopoliari

 

Erik Daniel (Myjava) – Tento český krídelník je špecialistom na Michalovce. Na jeseň im strelil gól v oboch vzájomných zápasoch, no a keďže na jar proti nim hrala Myjava len raz, rovno Zemplínčanom šupol dva góly. Gólový hrdina zápasu skóre nielenže otvoril, ale ho aj uzavrel na konečných 3:0.

 

František Kubík (Slovan) – Počas celého zápasu neúnavne operoval na veľkom priestore. A hoci nie všetko v zápase mu aj vyšlo, nakoniec sa podieľal na víťazstve Slovana výraznou mierou, keďže bol pri všetkých jeho góloch. Pri každom z nich si pripísal pomyselnú druhú asistenciu.

 

Erik Pačinda (Dunajská Streda) – Bol strojcom víťazstva DAC-u nad Trenčínom. Hostia mali síce optickú prevahu, ale domáci boli minimálne tak isto nebezpeční. A prakticky všetky ich nebezpečné akcie mali Pačindov rukopis. No najviac zažiaril pri víťaznom góle, keď ukážkovo loptu umiestnil do brány spoza pokutového územia.

 

Martin Mikovič (Trnava) – Mal veľkú zásluhu na tom, že Trnava výsledkovo hladko porazila Skalicu. Mikovič prihral na tri góly. Najprv asistoval pri góle Ježa, ktorý sa ukázal ako víťazný, potom pripravil hetrik pre Depetrisa a v závere nabil na prvý ligový gól aj Košťálovi.

 

Útočníci

 

Nermin Haskič (Žilina) – Tento bosniacky útočník opäť ukázal dvojgólovú gólovú slinu. Kým Dunajskej Strede strelil dva góly na konci zápasu, po týždni už Ružomberku dva na začiatku duelu. Najprv upratal do brány center Letiča a v druhom prípade využil kolmú prihrávku od Michlíka.

 

David Depetris(Trnava) – Proti Záhorákom dosiahol ďalší hetrik v kariére. Skóre duelu otvoril z pokutového kopu po menšom hereckom výkone Haliloviča. Neskôr mu tento Bosniak asistoval na gól futbalovejšou cestou a svoj hetrik zavŕšil po prihrávke od Mikoviča, keď mal dostatok času si ešte aj loptu spracovať.

 

Adam Zreľák (Slovan) – Konečne! Asi to si povedali v nedeľu v celom Slovane na čele so Zreľákom. Ten dal za belasých gól takmer po polroku. Celkovo to bolo, ak rátame len jeho čas na ihrisku, 1057 ligových minút bez gólu, ak zarátame aj pohár, tak nedal gól v 14 zápasoch za sebou. Súhrne sa presadil po 1327 minútach. A v Senici svoj dobrý výkon okrem gólu korunoval aj asistenciou.