Main Content

Real Madrid poškuľuje po obrancovi Manchestru City

pondelok, 18. apríl 2016 10:16 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid poškuľuje po obrancovi Manchestru City
Real Madrid poškuľuje po obrancovi Manchestru City | zdroj: © TASR

Žreb semifinále Ligy majstrov rozhodol, že na seba narazia anglický vicemajster Manchester City a aktuálne tretí tím La Ligy Real Madrid. Úvodné meranie síl týchto dvoch súperov je na programe až budúci týždeň, médiá však už teraz informujú o možnom zaujímavom spojení týchto dvoch celkov.

Real Madrid aj napriek aktuálnej výbornej forme nie je podľa informácií zo španielskeho portálu Fichajes.net spokojný so stavom svojho kádra a už v predstihu pripravuje plán na letné prestupové obdobie. Očakáva sa, že Santiago Bernabeu niekoľko futbalistov po konci prebiehajúceho ročníka opustí, pričom posily by mali prísť do záložnej rady, útoku a stredu obrany.

Španielski novinári momentálne tvrdia, že prezident kráľovského veľkoklubu Florentino Perez spolu s tímom svojich spolupracovníkov hodlá po sezóne získať argentínskeho stopéra Nicolasa Otamendiho, ktorý počas minulého leta opustil La Ligu, keď prestúpil z Valencie do Manchestru City za približne 40 miliónov eur. 28-ročný kremenitý stredný obranca sa postupne prepracoval do základnej zostavy Citizens, keď vyťažil okrem iného z viacerých zranení kapitána Vincenta Kompanyho.

Spolu s Mangalom či Demichelisom sa trénerovi Pellegrinimu Otamendi osvedčil a stal sa obľúbencom fanúšikov, pričom aj v dvojzápase proti Realu Madrid by mal byť jednou z opôr defenzívy Sky Blues. Biely Balet hľadá nového stopéra hneď z niekoľkých dôvodov.

Pepemu končí kontrakt už v roku 2017 a má 33 rokov, budúcnosť kapitána Sergia Ramosa je stále nejasná. Otamendiho Los Blancos sledovali už počas jeho pôsobenia vo Valencii, ale Los Che ho do hlavného mesta nepustili. Argentínsky obranca má na Etihad Stadium kontrakt do roku 2020, veľa bude závisieť od toho, aké plány s ním bude mať budúci kouč Citizens Pep Guardiola.