Main Content

Ibrahimovič môže v Manchestri United zarábať kráľovské peniaze

pondelok, 18. apríl 2016 10:26 | Autor: Jakub Vaverka

Ibrahimovič môže v Manchestri United zarábať kráľovské peniaze
Ibrahimovič môže v Manchestri United zarábať kráľovské peniaze | zdroj: © TASR

Sezóna 2015/2016 čoskoro končí a budúcnosť hviezdneho švédskeho útočníka Zlatana Ibrahimoviča je stále nejasná. Parížskemu útočníkovi konči po tomto ročníku v PSG kontrakt a podľa svojich slov nehodlá ostať v Parku Princov.

Zlatan Ibrahimovič odohral v prebiehajúcom ročníku doposiaľ 44 zápasov, v ktorých sa do čierneho trafil 41- krát a prihral na 18 presných zásahov. Týmto zápisom sebavedomý Švéd potvrdil, že aj v 34 rokoch patrí medzi najkvalitnejších útočníkov na svete. Ibrovi sa ani v tejto sezóne nesplnil sen, keď sa mu s PSG nepodarilo vyhrať vytúženú Ligu majstrov, jednu z mála trofejí, ktorá mu na klubovej úrovni chýba.

Zlatan dostal už niekoľkokrát otázku, či hodlá s Parížanmi predĺžiť kontrakt, ktorý mu končí po prebiehajúcej sezóne. Ibrahimovič sa vyjadroval najprv neurčito, no s pribúdajúcim časom jeho odpovede stále viac a viac naznačujú, že v lete jeho kroky povedú inam.

Jedným z hlavných favoritov na získanie vysokého zakončovateľa je anglický celok Manchester United. Taliansky denníkCorriere della Sera prišiel s informáciou, podľa ktorej je tím z Old Traffordu švédskemu reprezentantovi ochotný ponúknuť kráľovský plat vo výške 755 000 libier týždenne, čo by znamenalo, že za mesiac by Ibra zarobil viac ako 3 milióny libier a patril by medzi najlepšie platených futbalistov na svete.

Keď dostal aktuálny kouč Manchestru United Louis Van Gaal od novinárov otázku, či klub sleduje situáciu okolo Zlatana, Holanďan pochválil posledné Švédove výkony a diplomaticky dodal, že o týchto veciach hovoriť nemôže i keď dodal, že 34 rokov je už požehnaný futbalový vek. Ak by sa Diablov v lete ujal kouč José Mourinho, Ibrahimovičov príchod by mohol nabrať reálne kontúry, pretože obaja majú spolu skvelé vzťahy od spoločného pôsobenia v talianskom Interi Miláno.