Main Content

Gundogan by mal nahradiť Toureho. Média špekulujú, či to zvládne

utorok, 19. apríl 2016 08:51 | Autor: Jakub Vaverka

Gundogan by mal nahradiť Toureho. Média špekulujú, či to zvládne
Gundogan by mal nahradiť Toureho. Média špekulujú, či to zvládne | zdroj: © TASR

Prebiehajúci ročník stále neskončil a do začiatku letného prestupového obdobia taktiež nejaký čas ostáva, no nemecký denník Bild informuje o prvej posile budúceho trénera Manchestru City Pepa Guardiolu na Etihad Stadium.

Má ňou byť nemecký reprezentant Ilkay Gundogan hrajúci v Dortmunde. Nemecký denník ​Bild uvádza, že Manchester City a nemecký stredopoliar s tureckými koreňmi už dosiahli dohodu, podľa ktorej by sa mal v letnom prestupovom období sťahovať zo Signal Iduna Parku na Etihad Stadium. Borussia Dortmund podľa správy uverejnenej v Bilde dostane čiastku na úrovni tridsiatich miliónov eur.

25- ročného stredopoliara, ktorý je po opakovaných zdravotných problémoch plne fit, si do kádra úradujúceho britského vicemajstra vyhliadol španielsky tréner Pep Guardiola. Guardiola Gundogana podrobne pozná zo zápasov nemeckej Bundesligy. Niekdajší kormidelník Barcelony, ktorý momentálne vedie Bayern Mníchov údajne ráta s Gundoganom do základnej zostavy Citizens.

lkayov príchod do Manchestru má zároveň znamenať koniec Yayu Tourého, ktorý je medzi fanúšikmi Citizens vysoko obľúbený. Futbalista z Pobrežia Slonoviny nemal s Guardiolom dobré vzťahy už ani počas spoločného pôsobenia v Barcelone, pričom práve nezhody s Pepom viedli Tourého k prestupu do Manchestru City.

Novinári z britského portálu 90min.com ohľadom plánovaného odchodu Gundogana do Premier League spochybňujú akurát hráčovo zdravie. Je faktom, že anglická ligová súťaž je ešte o niečo fyzicky náročnejšia ako nemecká, a to pre často zraneného Gundogana môže znamenať značné komplikácie. Dodajme, že Nemcovou devízou je predovšetkým skvelá technika, rýchla zmena tempa a prehľad v hre.