Main Content

Barkley provokuje kontroverzným vyhlásením o Golden State

utorok, 19. apríl 2016 11:03 | Autor: De Fa

Barkley provokuje kontroverzným vyhlásením o Golden State
Barkley provokuje kontroverzným vyhlásením o Golden State | zdroj: © TASR

Charles Barkley opäť provokuje tím Golden State Warriors a jeho fanúšikov. Tento krát garantuje, že trofej majstra NBA bude mať nového majiteľa.

V relácii „Inside the NBA“ sa Charles Barkley opäť prezentoval kontroverzným vyhlásením a veľmi sebaisto prehlásil, že Warriors tento rok nezískajú titul šampióna NBA.

Najskôr sa už tradične začali doťahovať so svojim „parťákom“ Kenny Smithom. Ten samozrejme ako väčšina basketbalovej verejnosti nemá dôvod myslieť si, že Golden State po suverénne zvládnutej základnej časti by malo stroskotať práve v play-off.

Sir Charles, ako znie jedna z prezývok tohto vyslúžilého skvelého basketbalistu a člena siene slávy okamžite oponoval vyhlásením jeho vlastným v znení: „Ak Golden State Warriors vyhrajú titul, kľaknem si pred nimi na kolená a pogratulujem im,“ a pokračoval v obhajovaní svojho tvrdenia „Hovorím vám to na rovinu. Garantujem vám, že Warriors nevyhrajú tento rok titul šampióna.“

Nie je žiadnym tajomstvom, že Charles Barkley ako väčšina veteránov zo starej školy veľmi nefandí momentálnemu basketbalovému trendu, ktorý je založený hlavne na streľbe spoza trojbodového oblúka a streľby z väčších vzdialeností. Skôr je zástancom fyzického basketbalu, tvrdých súbojov pod košom či rýchlych protiútokov zakončených efektnými a nekompromisnými smečmi. Viac krát sme boli svedkami pri jeho spolukomentovaní niektorých zápasov aj toho, že obhajoval tvrdé čisté fauly, ktoré v dnešnej dobe liga mnohokrát trestá. To všetko je výsledkom toho, že Barkley sa prezentoval v jeho aktívnych časoch podobnou fyzickou hrou a má ju proste v krvi.