Main Content

Bakambu si dnes môže vystrieľať prestup do Realu Madrid

streda, 20. apríl 2016 08:09 | Autor: Jakub Vaverka

Cedric Bakambu
Cedric Bakambu | zdroj: © TASR

Dnes od 22:00 je na štadióne Santiaga Bernabeua na programe zápas tretieho Realu Madrid so štvrtým Villarrealom. Domáci stále bojujú o majstrovský titul, hostia sa chcú udržať na priečkach zaručujúcich účasť v Lige majstrov. Pod drobnohľadom bude hlavne hosťujúci kanonier Bakambu.

25- ročný kanonier, ktorý sa narodil vo francúzskom meste Ivry, no reprezentuje Demokratickú republiku Kongo, je jedným z objavov tohto ročníka španielskej Primera División.  Cédric Bakambu nastúpil v prebiehajúcej sezóne na 45 zápasov, v ktorých sa do streleckej listiny zapísal 22- krát a prihral na štyri presné zásahy. Má leví podiel na postupe Žltej ponorky do semifinále Európskej ligy a taktiež na doterajšom fantastickom štvrtom mieste Villarrealu v ligovej súťaži.

Fichajes.net informoval, že Bakambu, ktorého pred začiatkom sezóny 2015/2016 takmer nik nepoznal, si môže v prípade kvalitného výkonu v dnešnom zápase proti Realu Madrid, vystrieľať miesto v útoku tohto kráľovského veľkoklubu.  Vo veľkom sa totiž hovorí o odchode francúzskeho útočníka Karima Benzemu, pričom návrat Alvara Moratu z Juventusu Turín nevyzerá byť momentálne reálnou možnosťou.

Do kurzu sa teda dostal Bakambu, ktorého trhová čiastka podľa nemeckého portálu transfermarkt dosahuje iba dvanásť miliónov eur. Biely Balet by teda získal kvalitného stredného útočníka v najlepších rokoch za rozumnú sumu, i keď sa dá očakávať, že Villarreal by sa na jeho odchode k ligovej konkurencii pokúsil slušne zarobiť. Cédric Bakambu má na štadióne El Madrigal kontrakt do roku 2020. Zaujímavosťou je, že bol členom francúzskej reprezentácie do 18,19, 20 a aj 21 rokov.