Main Content

Perez chce využiť krízu Barcelony. Odíde Neymar ku konkurencii?

streda, 20. apríl 2016 10:12 | Autor: Jakub Vaverka

Perez chce využiť krízu Barcelony. Odíde Neymar ku konkurencii?
Perez chce využiť krízu Barcelony. Odíde Neymar ku konkurencii? | zdroj: © TASR

Záver prebiehajúcej sezóny nezastihol víťaza treble z roku 2015, Barcelonu, v najlepšej forme. Práve naopak, Blaugranas prehrávajú jeden zápas za druhým a objavili sa informácie, že im to škrípe aj v kabíne. Problémy v Katalánsku by nechcel využiť nik iný, ako najväčší rival FCB – Real Madrid.

Je všeobecne známe, že kontroverzný prezident Realu Madrid Florentino Perez sa dlhodobo zaujíma o služby brazílskeho útočníka Neymara. Vedenie Barcelony a aj samotný hráč viackrát deklarovali, že k ďalšiemu prestupu na trase Madrid- Barcelona nedôjde a dlhé týždne sa táto téma skutočne v médiách neobjavovala.

Všetko zmenila televízna relácia zameraná na športové dianie El Chiringuito. Objavili sa v nej totiž informácie, podľa ktorých je Perez ochotný využiť aktuálnu krízu katalánskeho giganta. Hráči Barcelony sú podľa niektorých médií presýtení trénera Luisa Enriqueho, ktorí si s nimi doslova nevie dať chvíľami rady. Navyše, vedenie tímu z Camp Nou malo kritizovať Neymarov životný štýl. Ten už síce nežije bujarým životom ako počas pôsobenia v brazílskom Santose, no stále si nedokáže odoprieť viacero slastí života. To sa barcelonským šéfom nepáči.

V minulosti sa už viackrát potvrdilo, že ak si Florentino Perez niečo zaumieni, urobí všetko preto, aby to dostal. Momentálne má byť jeho hlavným cieľom získanie Neymara, za ktorého je vraj ochotný zaplatiť nenávidenému rivalovi nepredstaviteľných 190 miliónov. Brazílčan by sa automaticky stal najdrahším hráčom futbalovej histórie, aktuálny rekord by pokoril takmer o sto miliónov.

N11 má kontrakt s aktuálnym víťazom Ligy majstrov do roku 2018 a vedenie Barcy už dlhé týždne rokuje s hráčovým otcom, ktorý je zároveň jeho agentom o predĺžení, no zatiaľ neúspešne. Sám Neymar pred niekoľkými týždňami prehlásil, že svoju budúcnosť vidí v Barcelone, ale vo svete futbalu môže byť v zlomku sekundy všetko inak.