Main Content

Chelsea v lete pôjde po Griezmannovi

streda, 20. apríl 2016 09:13 | Autor: Jakub Vaverka

Chelsea v lete pôjde po Griezmannovi
Chelsea v lete pôjde po Griezmannovi | zdroj: © TASR

Sezóna, ktorú by fanúšikovia londýnskej Chelsea najradšej vymazali zo svojej pamäti sa pomaly končí a klub zo Stamford Bridge sa pripravuje na letné prestupové obdobie. Jedným z hlavných cieľov The Blues by malo byť získanie francúzskeho reprezentanta Antoinea Griezmanna z Atlética Madrid.

Majiteľ Chelsea Roman Abramovič je nespokojný s aktuálnym stavom kádra a vyžaduje výrazné letné posilnenie. Ruský oligarcha si taktiež praje, aby sa jeho tím v čo najkratšom časovom intervale vrátil medzi svetovú futbalovú špičku. Prvým ťahom bolo angažovanie talianskeho kormidelníka Antonia Conteho, ktorý sa kvôli The Blues vzdá národného tímu. Ďalším ťahom má byť obmena hráčskeho kádra.

Z útočníkov Chelsea môže byť s aktuálnym ročníkom spokojný iba kontroverzný Diego Costa, aj to až s druhou polovicou sezóny, kedy z klubu odišiel José Mourinho a prišiel Guus Hiddink. Zvyšné trio, ktoré sa v priebehu sezóny na hrote Modrých vystriedalo, a teda Alexandre Pato – Radamel Falcao- Loic Rémy, hlboko zaostalo za svojím potenciálom a prinieslo podporovateľom tímu zo Stamford Bridge iba sklamanie.

Španielsky portál Fichajes.net odvolávajúci sa na britské médiá na čele s denníkom Daily Mirror informuje, že do hlavného mesta Veľkej Británie by mohol po sezóne prestúpiť francúzsky kanonier Atlética Madrid Antoine Griezmann. Griezmann zažíva fantastickú sezónu, odohral 46 zápasov, v ktorých sa mu podarilo 29- krát skórovať a na šesť presných zásahov prihrať. Francúz je najlepším strelcom Rojiblancos v španielskej La Lige a dvoma gólmi pomohol vyradiť Barcelonu zo štvrťfinále Ligy majstrov.

Britskí novinári tvrdia, že Chelsea, ktorá má s Atléticom Madrid výborné obchodné vzťahy, by mohla z bývalého hráča Realu Sociedad San Sebastian urobiť v letnom prestupovom období jedného z najdrahších futbalistov celej histórie. The Blues sú vraj za 175 centimetrov vysokého rýchlika ochotní zaplatiť osemdesiat miliónov eur. Griezmannov prestup na Stamford Bridge sa spomínal už počas minulého leta, nakoniec však išlo iba o špekulácie.