Main Content

Slovan suverénne ovládol derby a tréner Trnavy ohlásil svoj odchod

streda, 20. apríl 2016 21:25 | Autor: Filip Chudý

Slovan suverénne ovládol derby a tréner Trnavy ohlásil svoj odchod
Slovan suverénne ovládol derby a tréner Trnavy ohlásil svoj odchod | zdroj: © TASR

Slovan v najväčšom slovenskom derby porazil Trnavu rozdielom triedy. Výsledok 4:1 je pre hostí ešte milosrdný, pretože absolútne vo všetkom boli horší. Už to vyvolalo aj prvú reakciu, tréner Trnavy ohlásil svoj odchod.

Už 133. pokračovanie najväčšieho slovenského derby prinieslo očakávaného víťaza, ale menej čakaný scenár. Slovan totiž Trnavu prevýšil absolútne vo všetkom. Skôr sa predpokladalo, že Trnava belasých viac potrápi, lenže tí jej nedali žiadnu šancu.

 

Hráči Slovana boli už na prvý pohľad živší, pevnejší v osobných súbojoch, futbalovejší a na každom poste ich hráči podali lepší výkon ako hostia. Trnavčania pôsobili veľmi nesúrodo, hrali na náhodu a ešte aj robili chyby, hoci tie ich domáci prinútili robiť. Vždy je hanba prehrať 4:1, no v derby a zvlášť v tom najväčšom slovenskom sa to ešte násobí. Preto sa dá predpokladať, že pre hráčov Trnavy to bude mať nejaké následky.

 

No prvý dôsledok tejto prehry je už verejne známy. Tréner Trnavy Ivan Hucko na pozápasovej tlačovej konferencii oznámil, že pri mužstve skončí. „Musím pogratulovať súperovi. Kvalita bola jednoznačne na strane Slovana. Naši hráči chceli, ale niečo im chýba. To je momentálna realita nášho tímu, s tým by sa malo niečo robiť. Ja v Trnave 30. mája určite končím,“ citoval trénera Trnavy klubový web belasých skslovan.com.