Main Content

Montreal si stále všíma výkony Martina Réwaya

štvrtok, 21. apríl 2016 14:32 | Autor: Dávid Lech

Montreal si stále všíma výkony Martina Réwaya
Montreal si stále všíma výkony Martina Réwaya | zdroj: © TASR

Martin Réway po sezóne poznačenej otrasom mozgu na veľkú radosť organizácie Montrealu Canadiens hrá prím v slovenskej hokejovej reprezentácii.

Web venujúci sa Montrealu Canadiens habseyesontheprize.com neprestajne sleduje vývoj talentovaných mladíkov spadajúcich pod organizáciu kanadského celku. Veľkú radosť im robí pôsobenie Martina Réwaya v slovenskom národnom tíme.

V úvode kapitoly venovanej Réwayovi spomínajú jeho výkony v dvoch prípravných zápasoch s Ruskom. ,,V prvom zápase viedol ako center prvú formáciu s Vladimírom Draveckým a Andrejom Šťastným, v druhom bol centrom prvého útoku s Draveckým a Marekom Bartánusom. Hrával taktiež v presilových hrách. Nepremenil samostatný nájazd, no zaznamenal jednu asistenciu,“ píše kanadský portál, ktorý, zdá sa, stále živí šancu na to, že mladý útočník odohrá budúcu sezónu v zámorí.

21-ročný útočník sa nechal počuť, že by chcel ešte jeden rok stráviť v Európe, no to kanadskému klubu do karát nehrá. Práva na talentovaného hráča totiž Canadiens vlastnia len do leta 2017. Budúci rok by sa tak po návrate do zámoria mohol upísať akémukoľvek klubu NHL.

Fanúšikovia Canadiens majú napriek tomu radosť z postavenia rodáka z Prahy v slovenskej reprezentácii: „Bude skvelé vidieť Réwaya v poprednej úlohe počas MS v hokeji. Je to vďaka koučovi Zdenovi Cígerovi, ktorý mu zjavne dôveruje. Po príchode hráčov z NHL by mohol dostať miesto v druhej formácii. Nezáleží na tom, kde bude hrať, asistent kapitána Réway bude stále neoddeliteľnou súčasťou prípadného slovenského úspechu,“ dodáva autor článku vo svojej analýze.

Montreal Canadiens má po búrlivom období, v ktorom sa hovorilo o Réwayovej výmene do iného klubu NHL, zrejme stále záujem o slovenského centra. Celková 116-ka draftu 2013 tak môže uvažovať nad svojou budúcnosťou. Prípadný letný odchod do Kanady by mu mohol otvoriť dvere „veľkého“ zámorského hokeja. Tvorivý center by sa s veľkou pravdepodobnosťou nemal problém dostať cez letný kemp „Habs“ až do záverečného septembrového kempu, v ktorom sa rozhodne o tom, či dostane šancu v NHL, alebo poputuje na farmu.