Main Content

Nikto v Chicagu nie je nedotknuteľný. Taký bol len Michael Jordan

štvrtok, 21. apríl 2016 14:01 | Autor: De Fa

Nikto v Chicagu nie je nedotknuteľný. Taký bol len Michael Jordan
Nikto v Chicagu nie je nedotknuteľný. Taký bol len Michael Jordan | zdroj: © TASR

Vedenie Chicaga Bulls vydalo vyhlásenie, v ktorom zhodnotilo uplynulú sezónu NBA. Naznačilo, že v tejto organizácii nikto nie je nedotknuteľný.

Dnes, CO pre basketbalové operácie John Paxson a generálny manažér Gar Forman zhodnotili sklamanie, ktoré každý v organizácii Bulls vrátane mňa prežíva po skončení tohtoročnej sezóny. Diskutovali sme taktiež o spoločnom záväzku, ktorý sme si dali (John, Gar, Fred, Michael a ja) robiť strategické a agresívne kroky k tomu aby sa náš tím zlepšoval. Chcem aby naši fanúšikovia vedeli, že sme vďační za to že pri nás stáli počas celej sezóny aj keď sme zaostali za ich očakávaniami a to je ten impulz, ktorí potrebujeme aby sme náš tím mohli nasmerovať tým správnym smerom.“

Takéto prehlásenie vydal na oficiálnom kanáli tímu Chicaga Bulls jeho majiteľ Jerry Reinsdorf po tom, čo jeho tím nedokázal po siedmych relatívne úspešných sezónach postúpiť do Play-off. Tím skončil s bilanciou 42-40, čo by za normálnych okolností vo východnej konferencii po minulé roky bohato stačilo na účasť v nádstavbovej časti súťaže.

Tento ročník bol premiérový pre hlavného trénera Freda Hoiberga. Určite nesklamal, aj napriek tomu, že tím „býkov“ si už môže užívať dovolenku. Minulú sezónu ešte trénoval univerzitný tím Iowa State v univerzitnej NCAA a prechod do NBA býva pre väčšinu univerzitných trénerov komplikovaný. Vedenie tímu si od zmeny na trénerskej stoličke sľubovalo hlavne pestrejšiu ofenzívu. Toto prianie sa novému trénerovi nepodarilo splniť. Chicago Bulls malo 24.najlepšiu ofenzívu v lige spomedzi tridsiatych tímov (p.a. dokázalo zaznamenať v priemere 101.6 bodov na zápas). Napriek tomu celé vedenie stojí za svojou voľbou a na otázky týkajúce sa toho, či neľutujú svoje rozhodnutie prepustiť Toma Thibodeaua, John Paxson opäť len zopakoval, že to bolo v najlepšom záujme organizácie Bulls.

Fred je veľmi bystrý človek,“ hovorí Paxson. „Zakaždým, keď diskutujeme o jeho basketbalovej filozofii, sa neustále utvrdzujeme, že sme zvolili správne. Našou úlohou je teraz pomôcť mu, aby sme sa priblížili k jeho vízii a veriť mu, že jeho odkaz sa premietne na palubovky. V podstate jeho cieľom je pretransformovať náš tím na hru, aká momentálne vládne NBA. Je to všetko o všestranných basketbalistoch a rýchlejšom prechode hore aj dolu. Tento rok sme sa k tomuto cieľu veľmi nepriblížili, ale malo to svoje dôvody.

Zaujímavé boli aj vyjadrenia Johna Paxsona, ktorý na margo neúspešnej sezóny poznamenal: „Mali sme jeden zlý rok. Môžem poukázať na veľa naozaj dobrých rokov, ktoré sme dokázali zaznamenať a to sme začínali prakticky od nuly. A všetci si naozaj veríme, že sa nám opäť podarí niečo podobné.“

Zaujímavé bolo aj prehlásenie vedenia tímu o tom, že nikto z tímu nie je nedotknuteľný, čo vyvolalo vlnu kritiky od mnohých expertov. John Paxon na margo toho pred novinármi zavtipkoval, že hrával s Michaelom Jordanom a to bol jediný nedotknuteľný hráč. Už počas februárového prestupového obdobia sa začali objavovať špekulácie o rokovaniach viacerých tímov s vedením Chicaga Bulls o najväčších oporách tímu – Derrickovi Roseovi, Jimmy Butlerovi či Pau Gasolovi. „Derrick má ešte platný kontrakt na budúci rok a nikto v tíme nie je nedotknuteľný.“ Na otázku novinárov týkajúcu sa špekulácii okolo Butlera dostali média odpoveď v znení: „Vždy zvažujeme všetky možnosti. A jednoducho povedané, Jimmy má za sebou fantastický rok.“

Bude naozaj zaujímavé ako sa dokáže tím Chicaga Bulls prezentovať na budúcu sezónu. Isté je, že káder potrebuje na určitých miestach obmenu. Bude tiež zaujímavé, či štvorica opôr tímu zostane pokope (Butler, Rose, Gasol, Gibson).

Zdroj: Chicago Tribune