Main Content

Chára sa vyjadril k prestupovým špekuláciam. HockeyPress navrhuje riešenie

štvrtok, 21. apríl 2016 14:34 | Autor: Dávid Lech

Chára sa vyjadril k prestupovým špekuláciam. HockeyPress navrhuje riešenie
Chára sa vyjadril k prestupovým špekuláciam. HockeyPress navrhuje riešenie | zdroj: © TASR

Zdeno Chára je po neúspešnej sezóne Bostonu Bruins takmer neprestajným terčom prestupových špekulácií. V zámorí sa hovorí o tom, že by mal celok „medveďov“ opustiť. Líder amerického klubu ale túto situáciu vidí veľmi jasne.

Boston Bruins druhýkrát v rade nepostúpil do play-off a to sa v roku 2011 tešil zo zisku Stanley Cupu. V organizácii Bruins niečo nefunguje a fanúšikovia si žiadajú výrazné obmenenie kádra. Špekuluje sa prakticky o možnej výmene akéhokoľvek hráča a v prestupovej hre si žiadny z hráčov nemôže byť istý svojou pozíciou v klube. Až na niektorých ...

Ide o hokejistov, ktorí majú v zmluve no-trade klauzulu, vďaka ktorej môžu „stopnúť“ svoju potencionálnu výmenu. Do tejto skupiny patrí aj Zdeno Chára. V tíme Bostonu stále plní rolu obrancu č. 1, no v 39 rokoch to zo strany najvyššieho hokejistu histórie NHL nie je to, na čo u neho bol hokejový svet zvyknutý.

Výkonnosť rodáka z Trenčína klesá, čo si všimli aj v klube. Jeho takmer sedemmiliónový cap hit, teda čiastka, ktorá sa jeho zamestnávateľovi zarátava do platového stropu, je však príliš vysoká na to, aby ho klub mohol vymeniť. Spomínaná no-trade klauzulu manažmentu tímu zväzuje ruky ešte viac. Zdá sa, že vedenie klubu ale našlo v komplikovanej situácii kompromis.

Zdeno Chára by mohol byť vymenený do tímu, ktorý má ambície získať Stanley Cup. To by mohlo uvoľniť tlak, ktorý leží na jeho pleciach v súčasnej situácii v Bostone,“ píše web thehockeypress.ca. Slovenský obranca totiž ako kapitán nesie najväčšiu zodpovednosť za výsledky klubu. Trejd do klubu, ktorý má za cieľ vyhrať Stanley Cup a zároveň hrať v novom tíme dôležitú rolu by mohlo Cháru presvedčiť na akceptovanie svojej výmeny. Stále by mal motiváciu hrať a zároveň by z vyše dvojmetrového „giganta“ opadla ťarcha zodpovednosti.

Web mynhltraderumors.com pre zmenu priniesol oficiálne stanovisko slovenského hokejistu k všetkým špekuláciám a jeho hokejovej budúcnosti. Po otázke či by bol ochotný vzdať sa svojej klauzuly o nevymeniteľnosti odpovedal takto: „Neviem. Mojím cieľom je ostať v Bostone a urobiť všetko preto, aby tím víťazil. Dám tomu čas a uvidíme, no Boston je v mojom srdci. Urobím všetko, čo je v mojich silách. Potím krv pre tento tím,“ povedal odhodlane hokejista, ktorý má na konte už 1275 duelov v NHL.