Main Content

Ideálna zostava 28. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 21. apríl 2016 17:40 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 28. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 28. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Ostatné kolo Fortuna ligy zamotalo hlavne situáciu v boji o záchranu, keď Skalica gólom z poslednej sekundy vykresala nádej na záchranu. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Michal Šulla (Senica) – To málo, čo prešlo cez senickú obranu, to vyriešil Šulla, pričom v dvoch prípadoch sa musel vyznamenať. Najprv ukážkovo zneškodnil opakovanú strelu z priameho kopu od Hlohovského a svojho bývalého spoluhráča vychytal aj v najväčšej šanci zápasu, keď bravúrne vyrazil jeho zakončenie zblízka.

Obrancovia

Vasileios Pliatsikas(Slovan) – Grécky obranca odohral v belasých službách zatiaľ svoje najvydarenejšie predstavenie. Nielenže stíhal už tradične brániť, ale tento raz pridal aj ofenzívnu nadstavbu. Za svoju aktivitu bol obmenený na začiatku druhého polčasu, keď nacentroval na gól Zreľákovi.

Ľuboš Hušek (Senica) – Pri neúčasti Pavlíka v základnej zostave nastúpil v strede obrany odkiaľ umne dirigoval celú defenzívu Senice. Najslabšie mužstvo jarnej časti toho Žiline veľa nedovolilo, Seničania v zadných radoch na čele s Hušekom totiž odolávali. V úplnom závere si zahral aj v strede poľa, kde to tiež zvládol.

Jakub Podaný (Slovan) – Je to paradoxné, ale on ako krajný obranca bol pre trnavskú obranu nebezpečnejší, ako hocijaký hráč súpera v defenzíve preňho. Hlavne v prvom polčase v spolupráci so Zreľákom na ľavej strane vytvorili pre hostí menšie bežecké peklo. Svoju silu ukázal aj vo vzduchu, keď práve Zreľákovi prihral na víťazný gól.   

Stredopoliari

Matúš Bero (Trenčín) – Bol dôležitým článkom víťazstva AS nad Ružomberkom. Vďaka jeho priamočiarosti sa zrodila jediná gólová akcia zápasu. V druhom polčase sa nútene zasunul na pozíciu pravého obrancu, čím eliminoval dovtedy najväčšiu hrozbu hostí, no zároveň bolo cítiť, ako chýba vpredu, hoci pozíciu na kraji poňal ofenzívne.

Pablo Podio (Podbrezová) – Bol strojcom víťazstva železiarov nad Myjavou. Podieľal sa na oboch góloch. Prvý zaznamenal sám, keď krásnou umiestnenou strelou rozvinil sieť. Aj pri druhom jeho výborná ľavačka spievala, keď z priameho kopu našiel Vajdu, ktorý aj s pomocou žrde dostal loptu do brány.

Marek Hlinka (Skalica) – V celom zápase operoval na veľkom priestore. Záver zápasu síce dohrával vzadu, ale bol to práve on, kto vpredu rozhodol v poslednej sekunde o mimoriadne dôležitom víťazstve Skalice. Bol presne tam, kde mal byť a využil Masarykom predĺžený Piroskov center, čím udržal nádeje Záhorákov na záchranu.

František Kubík (Slovan) – Opäť počas celého zápasu neúnavne operoval na veľkom priestore a futbal mu doslova chutil. Rozdával kvalitné prihrávky, centre, šprintoval do úmoru a vďaka tomu všetkému patril k ozdobám derby. Z jeho priameho kopu padol víťazný gól a tiež ukážkovo nacentroval Vittekovi na gólovú poistku.

Samuel Kalu (Trenčín) – Tento mladý nigérijský krídelník odohral vo farbách Trenčína svoj najlepší zápas. Hlavne vďaka nemu neprišiel AS o ďalšie body. Kalu strelil jediný gól zápasu a chuť mal aj na ďalšie, ale už mu nebolo dopriate. Svojimi bicyklami a kľučkami na pravú nohu výrazne zamestnal hosťujúcu obranu.

Útočníci

Róbert Vittek(Slovan) – Udal tón celému derby, keď hneď v úvode využil zaváhanie hosťujúcej obrany a doslova si vychutnal kľučkou Jakubecha. Hral s veľkou chuťou, výborne si kryl loptu, vedel ju podržať a v správnom momente prihrať. Odmenou za kvalitný výkon mu bol druhý strelený gól po centri Kubíka.

Adam Zreľák (Slovan) – Kapitán 21-tky sa gólovo rozbehol už aj v Slovane. V Senici sa odklial a proti Trnave už exceloval. Strelil víťazný gól po štandardke a hneď po prestávke pridal vďaka výbornému nábehu z druhej vlny a kvalitnej hlavičke aj gólovú poistku. A nebol ďaleko ani od hetriku, keď loptu v závere napálil do brvna.