Main Content

Jágr nevie dávať góly v play-off. Aj keby už nikdy neskóroval, trápiť sa tým nebude

piatok, 22. apríl 2016 14:00 | Autor: Dávid Lech

Jágr nevie dávať góly v play-off. Aj keby už nikdy neskóroval, trápiť sa tým nebude
Jágr nevie dávať góly v play-off. Aj keby už nikdy neskóroval, trápiť sa tým nebude | zdroj: © TASR

Strieľanie gólov je pre Jaromíra Jágra v play-off pravdepodobne zakliate. Skúsený útočník však verí, že svoju smolu čoskoro zlomí.

13. apríl 2011. Jaromír Jágr ako hráč Philadelphie Flyers dopomohol svojmu klubu zdolať v pensylvánskom derby v druhom zápase 1. kola play-off jedným gólom odvekého rivala z Pittsburghu Penguins. „Letci“ sa v konečnom zúčtovaní radovali z víťazstva 8:5 a do druhého kola postúpili po výhre 4:2 na zápasy.

Od tohto dátumu odohral Jaromír Jágr 35 zápasov vo vyraďovacej časti, no nestrelil ani jeden gól. Počas svojho pôsobenia v Bostone Bruins (2012/2013) sa jeho vyjadrenia, že by z lode netrafil ani more, stali kultovými.

Strelecky sa mu zatiaľ nedarí ani tento rok v sérii jeho Floridy s  New Yorkom Islanders (2:2 na zápasy). V noci bude mať príležitosť pred domácim publikum zlomiť túto negatívnu sériu. „Niekedy ste vo skvelej forme a padá vam to. Inokedy to jednoducho ide mimo brány,“ nerobí si ťažkú hlavu zo svojej (ne)efektivity pre thescore.com. Vzápätí však 44-ročný krídelník priznal, že ho táto bilancia mrzí: „Najťažšou vecou je nebyť frustrovaný, keď veci nejdú tak, ako by mali. Je to pre mňa ťažké napriek tomu, že hrám už 24 rokov.

Stále si však myslí, že nepriaznivú sériu sa mu podarí čoskoro zlomiť. „Myslím si, že je to len otázka času. Streliť gól je o trochu ťažšie. Islanders hrajú dobre v defenzíve, mali by sme začať dávať góly z presiloviek, čo zatiaľ nedokážeme... Počkáme a uvidíme,“ uzavrel svoje rozprávanie so zámorskými novinármi.

V rozhovore pre isport.blesk.cz sa na margo 35-zápasovej šnúry bez gólu v play-off vyjadril nasledovne: „Nehrotím to. Už som strelil toľko gólov... Aj keby som v živote nedal žiadny gól, budem spokojný so svojou kariérou.

Kouč Gerard Gallantsi si taktiež ťažkú hlavu z Jágrovej súčasnej streleckej nemohúcnosti nerobí. „Ani som nevedel, že tak dlho nedal gól, kým s tým neprišli média. No hrá skvelo. Do šancí sa dostáva. Som si istý, že je z toho trochu frustrovaný. Plne dúfam, že to čoskoro zlomí.