Main Content

VIDEO: Gáborík s LA vypadol, Jágrova Florida na pokraji vypadnutia

sobota, 23. apríl 2016 08:05 | Autor: TASR

VIDEO: Gáborík s LA vypadol, Jágrova Florida na pokraji vypadnutia
VIDEO: Gáborík s LA vypadol, Jágrova Florida na pokraji vypadnutia | zdroj: © TASR

New York 23. apríla (TASR) - Hokejisti Los Angeles Kings so slovenským útočníkom Mariánom Gáboríkom vypadli z play off NHL. V piatom dueli štvrťfinále Západnej konferencie prehrali doma so San Jose 3:6 a v sérii súperovi podľahli 1:4 na zápasy. Pre Gáboríka sa tak klubová sezóna skončila, no vzhľadom na jeho zdravotné problémy nie je jeho štart na MS v Rusku pravdepodobný. Gáborík sa po dlhodobom zranení kolena vrátil do zostavy LA až v druhom dueli play off.

Hráči Philadelphie odvrátili v noci na sobotu hrozbu vypadnutia z play off NHL. Flyers vyhrali v piatom stretnutí štvrťfinále Východnej konferencie na ľade Washingtonu 2:0, keď sa čistým kontom so 44 zákrokmi blysol český brankár hostí Michal Neuvirth. Držiteľ Prezidentskej trofeje Washington tak vedie v sérii už iba 3:2.

V hre o Stanleyho pohár zostala aj Minnesota, ktorá vyhrala na ľade Dallasu 5:4 po predĺžení a stav série znížila na 2:3 zo svojho pohľadu. Hrdinom večera bol dvojgólový útočník hostí Mikko Koivu. Ten najskôr v závere riadneho času presným zásahom poslal duel do predĺženia a v ňom rozhodol o triumfe svojho tímu. Až druhé nadstavenie prinieslo radosť hráčom NY Islanders, ktorí na ľade Floridy uspeli 2:1. V 96. minúte sa v presilovke presadil Alan Quine a Islanders vedú v sérii 3:2.

 

1. kolo play off NHL /na štyri víťazstvá/

piate zápasy štvrťfinále Východnej konferencie

Washington - Philadelphia 0:2

/stav série: 3:2/