Main Content

LeBron James sa cíti, ako keby mal o 10 rokov menej

nedeľa, 24. apríl 2016 12:05 | Autor: De Fa

LeBron James sa cíti, ako keby mal o 10 rokov menej
LeBron James sa cíti, ako keby mal o 10 rokov menej | zdroj: © TASR

Aj napriek tomu, že LeBron James má už odohraté neuveriteľných 46120 minút, jeho chuť do basketbalu nie je o nič menšia ako keď začínal v NBA. Teraz má už 31-rokov a neustále je schopný byť krok vpred pred drvivou väčšinou hráčov v lige. Nedávno na svojom twitterovom účte oznámil, že aktivoval svoj „Zero Dark Thirty-23“ režim do Play-off.

LeBron James odkázal svojim fanúšikom, že sa cíti plný energie ako keď bol ešte mladí chlapec. To, že si udržuje vynikajúcu formu už od začiatku svojej profesionálnej dráhy je všeobecne známe. Dlhé roky dodržiava prísnu životosprávu, pravidelný pohyb a tréning, rekonvalescenciu a spánok. Všetko pod drobnohľadom svojich trénerov. Jeho pevnú vôľu mu závidí nejeden veterán, ktorý obetuje čas a energiu na to, aby dokázali držať krok s mladými hráčmi na palubovke.

LeBron túto sezónu opäť potvrdil svoju skvelú atletickú prípravu aj tým, že skončil celkovo na deviatom mieste z celej ligy v počte donášok do koša. Celkovo ich v 76 zápasoch, ktoré odohral zaznamenal 111. Sám na margo svojej výbornej fyzickej kondície poznamenal: „Moje telo sa cíti skvelo, to je všetko. Som naozaj šťastný a nesmierne hrdý na všetku tú prácu, ktorú som tomu obetoval. Toto všetko je len vedľajším produktom môjho snaženia. Aby som bol neustále schopný všetkého toho skákania a behania a stále dookola toho istého --- počas všetkých tých minút a zápasov ktoré som za tie roky odohral --- chcem tým povedať, že je to nesmierne motivujúce keď viete, že keď tomu obetujete všetku tu námahu, úspech sa takmer vždy dostaví.“

Na porovnanie si môžeme zobrať štatistiku z minulého roka, kedy James odohral o sedem zápasov menej ako v tejto sezóne a zaznamenal o 23 smečov menej, čo ho radilo na celkovú šestnástu priečku v celej NBA.

V tejto sezóne LeBron James dokázal skončiť na prvom mieste v smečoch z rýchleho protiútoku. Celkovo tak zaznamenal 59 kúskov. „Opäť len zopakujem, že som naozaj hrdý na to, koľko práce som dal do zlepšenia svojej hry a svojho tela. Taktiež samozrejme viem a uvedomujem si to množstvo minút ktoré som odohral vo svojej kariére a koľko to bolo zápasov,“ povedal ďalej James. „A pre mňa, keď sa cítim ako keby som mal opäť dvadsať rokov, je to skvelý pocit.“

Zdroj: ESPN