Main Content

Ideálna zostava 29. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 25. apríl 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 29. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 29. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Víkendové kolo Fortuna ligy nemalo zásadný vplyv na boj o titul a záchranu, ale zamotalo situáciu v boji o poslednú pohárovú priečku. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Adam Jakubech (Trnava) – V druhom domácom zápase Trnavy za sebou bol hlavným strojcom jej výsledkovo hladkého víťazstva. Aj proti Žiline totiž vychytal viacero tutoviek, bez čoho by Trnava zrejme nezískala ani bod. Vylámali si zuby na ňom Švejdík, dvakrát v nájazde Paur, Haskič, Michlík a ďalší.

Obrancovia

Martin Šulek (Trenčín) – Po jeho návrate do zostavy sa spevnil aj pravý kraj trenčianskej defenzívy. No Šulek nepomohol len vzadu, ale aj vpredu. Bol to práve jeho pas za obranu Senice, ktorý prakticky rozhodol duel. Keďže ním presne našiel Rabiua, ktorý vyzval na víťazný gól Kalua. 

Boris Godál (Trnava) – Kým pravá strana trnavskej defenzívy horela v prvom polčase ako fakľa, cez ľavú sa hostia presadzovali v zanedbateľnej miere. Godál zabránil za stavu 1:0 istému vyrovnaniu, keď zastavil do brány smerujúcu strelu Paura, čo malo na výsledok stretnutia veľký vplyv.

Marcos Calero Perez(Michalovce) – Favorizovaný Ružomberok nedokázal streliť zachraňujúcim sa Michalovciam ani gól, na čom má Perez veľkú zásluhu. Svoj kvalitný výkon vyšperkoval už v prvom polčase, keď odkopom spred hlavy Geráta zabránil istému gólu.

Stredopoliari

Ivan Schranz (Trnava) – Vrátil sa do zostavy Trnavy a bolo ho v zápase cítiť. Ani nie tak, že by bol nejako mimoriadne aktívny, no bol produktívny, čo zlomilo zápas na trnavskú stranu. Na prvý gól Trnavy prihral Depetrisovi a druhý po Baezovom pase strelil sám, keď si skvele prebral loptu a kvalitne zakončil.

Vojtech Horváth (Dunajská Streda) – Zápas proti Podbrezovej začal na lavičke náhradníkov. Nastúpil až po prestávke a výrazne sa podieľal na skvalitnení hry DAC-u. Ukázal veľkú chuť do hry, nebál sa podporiť ofenzívu a hlavne nacentroval na jediný gól zápasu.

Ryan Koolwijk (Trenčín) – Mal množstvo kontaktov s loptou, neraz sa zasunul až medzi stopérov, odkiaľ podporil rozohrávku Trenčína. S jeho výrazným prispením hostia bezpečne kontrolovali výsledok, ku ktorému pomohol úspešne zrealizovaným priamym kopom, pri ktorom nedal Šullovi šancu.

Ibrahim Rabiu (Trenčín) – Um tohto nigérijského stredopoliara bol základom trenčianskeho víťazstva v Senici. V úvode zápase si nabehol na krídlo, podržal loptu a v správnom momente prihral krajanovi Kaluovi na otvárací gól, čo zápasu udalo tón. Neskôr pomáhal v strede poľa k hernej prevahe hostí.  

Marko Milinkovič (Slovan) – Po zranení sa vrátil do súťažného diania a opäť sa prezentoval ako líder ofenzívy. Oba góly Slovana nesú jeho rukopis. Pri prvom vyhral kľúčový súboj jeden na jedného a kolmicou vysunul rýchleho Keleho. Pri druhom bola základom jeho výborná prihrávka na Podaného, ktorý ponúkol gól Savičevičovi.

Útočníci

Kevin Kele(Slovan) – Debutoval v stredu proti Trnave a proti Skalici nastúpil prvýkrát v základnej zostave. A tento zápas si navždy zapamätá. Ešte stále ako 17-ročný sa postaral o víťazný gól, keď v plnej miere ukázal svoje prednosti, ktorými sú rýchlosť, technika a zakončenie. Ukázal v stretnutí obrovskú snahu, za ktorú bol právom odmenený.

Peter Sládek (Myjava) – Jeho geniálna akcia rozhodla o výhre Myjava nad Zlatými Moravcami, vďaka čomu sú kopaničiari už skutočne blízko k Európskej lige. Loptu si prebral pri kraji ihriska, išiel priamo na bránu, narazil si s Machovcom a Škutkom a nezadržateľne strelil jediný gól duelu.