Main Content

Tatar priznal možnosť odchodu z Detroitu. Chcel by hrať na MS

streda, 27. apríl 2016 13:20 | Autor: Martin Gregor

Tatar priznal možnosť odchodu z Detroitu. Chcel by hrať na MS
Tatar priznal možnosť odchodu z Detroitu. Chcel by hrať na MS | zdroj: © TASR

Zámorská sezóna 2015/2016 nebola pre Tomáša Tatara najvydarenejšou. Po jej konci sa špekuluje, že by mohol zmeniť zamestnávateľa v NHL.

Detroit Red Wings očakával v tejto sezóne od Tatara viac. Dostal úlohu prevziať väčšiu zodpovednosť na plecia za veteránov Henrika Zetterberga a Pavela Datsyuka. 25-ročný Slovák to však úplne nezvládol.

Kým v predchádzajúcom ročníku strelil 29 gólov a celkovo nazbieral 56 bodov, v sezóne 2015/2016 si štatistiky pohoršil. Gólov strelil 21 a celkovo mal bodov len 45.

,,Tento rok to bolo iné. Ocitol som sa v odlišnej pozícii,“ vysvetľuje Tatar pre Detroit Feee Press. ,,S odlišnou pozíciou v tíme prichádzajú aj odlišné povinnosti. Kdekoľvek som hral, snažil som sa najviac, ako som vedel. Priniesť do toho energiu, pomôcť tímu, tak ako sa dalo...“.

Detroitský Free Press ďalej uvádza, že Tatar priznal väčší tlak na jeho osobu. Bolo to logické, nakoľko s Red Wings podpísal trojročný kontrakt v hodnote 8,25 milióna dolárov. Hráč, ktorý dostáva viac peňazí, musí predvádzať aj výkony na tejto úrovni.

Slovenský útočník napriek zraneniu ramena túži po štarte na MS 2016 v Rusku. ,,Mám malý zdravotný problém, takže si tu musím vybaviť ešte nejaké veci. Je to vec, ktorá sa objavila v základnej časti a išla somnou aj do play-off. Nechcem o tom hovoriť, kým si nebudem 100% istý o čo ide." Viac k tejto téme povedal generálny manažér Red Wings Ken Holland, ktorý potvrdil, že ide o zranenie ramena. Slovák výstupnými lekárskymi prehliadkami u klubových doktorov neprešiel, no vyžiadal si ešte jedno špeciálne vyšetrenie, ktoré by teoreticky mohlo jeho štart na MS v Rusku odobriť.

Čo sa týka jeho budúcnosti priznáva, že ho neprekvapí, ak ho Detroit vymení do iného klubu. ,,Bolo by pre mňa veľmi ťažké zmeniť dres, ale je to súčasť práce, ktorú robím. Možno nejaký iný tím ma bude potrebovať viac než tento,“ dodáva.

Z Tatarových slov cítiť, že sa v Detroite necítil úplne komfortne. Jedným z dôvodov môže byť skutočnosť, že mu príliš nevyhovovala spolupráca s novým trénerom Jeffom Blashillom. Kým predchádzajúci kormidelník Mike Babcock mal v slovenského útočníka dôveru, Blashill ho posielal na ľad menej často, ako bol navyknutý. Tatar si ho za to dokonca v médiach dovolil mierne skritizovať, čo mu určite nezahralo do karát.