Main Content

Réway má ''zamotanú'' hlavu. Prezradil, medzi akými klubmi sa rozhoduje

štvrtok, 28. apríl 2016 10:48 | Autor: Dávid Lech

Réway má ''zamotanú'' hlavu. Prezradil, medzi akými klubmi sa rozhoduje
Réway má ''zamotanú'' hlavu. Prezradil, medzi akými klubmi sa rozhoduje | zdroj: © TASR

Budúcnosť Martina Réwaya je stále neistá. Talentovaný slovenský útočník priznal záujem Montrealu, no nevylúčil ani iné možnosti. Prezradil, aké to v jeho prípade sú.

Novinár Mario Langlois pred pár dňami na svojom Twitteri informoval, že Montreal Canadiens ponúkol zmluvy európskym talentom spadajúcim pod organizáciu „Habs“ Martinovi Réwayovi a Artturimu Lehkonenovi.

Web habseyesontheprize.com ale prišiel s informáciou, ktorá reprodukuje slová 21-ročného útočníka Martina Réwaya po tréningovej jednotke slovenskej hokejovej reprezentácie v Bratislave: „Viem o ich záujme, ale žiadna ponuka alebo kontrakt zatiaľ neprišli. Stále tak neviem, kde budem budúci rok. Cítil som veľký záujem zo strany Slovana, bol som si tým istý, no potom som počul o Montreale. Teraz sa musím rýchlo rozhodnúť, čo bude pre mňa najlepšie.

Slovenský reprezentant tak zjavne rátal s pôsobením v bratislavskom klube, no interes kanadského klubu, ktorý ho draftoval v roku 2013 v štvrtom kole zo 116. miesta, mu takpovediac zamotal hlavu.

„Buď Sparta, s ktorou mám zmluvu platnú ešte jeden rok, ktorá platí pre Európu okrem KHL. Keby som chcel hrať v KHL, tak to bude asi len Slovan, keďže na mňa vlastnia práva a o výmene nechcú ani počuť. A tretia možnosť je Montreal, keď bude mať záujem a dohodneme sa,“ hovoril Réway o svojich možnostiach v rozhovore pre SME.sk, v ktorom dodal, že keby mu išlo o peniaze zostane vo Švajčiarsku. Chce však vyskúšať na čo má, čím naznačil, že jeho voľbou bude asi NHL.

Réway zároveň poznamenal, že by vo svojej kariére rád vyskúšal obe elitné svetové súťaže, aby vedel posúdiť, ktorá mu vyhovuje viac.