Main Content

Trnava rieši trénerskú otázku, vrátiť by sa mohol jej bývalý lodivod

štvrtok, 28. apríl 2016 10:19 | Autor: Filip Chudý

Trnava rieši trénerskú otázku, vrátiť by sa mohol jej bývalý lodivod
Trnava rieši trénerskú otázku, vrátiť by sa mohol jej bývalý lodivod | zdroj: © TASR

Po konci Ivana Hucka zasadol na trnavskú lavičku Miroslav Karhan, ale tento jav nebude trvalý. Od budúcej sezóny kormidlo prevezme nový tréner, pričom zrejme nepôjde o nové meno, ale staronovú tvár.

Zdá sa, že Trnava bude mať v priebehu jedného kalendárneho roka čoskoro štvrtého hlavného trénera. Túto sezónu začal Juraj Jarábek, ktorý po prehre so Slovanom 2:0 skončil. Na jeden víťazný zápas proti Žiline ho zastúpil Branislav Mráz. Ak by sme aj jeho rátali do výpočtu, bolo by to päť hlavných trénerov. No mužstvo dlhšie viedol následne až Ivan Hucko, ktorý zhodou okolností tiež skončil po prehre so Slovanom, tentoraz v pomere 4:1. Taktovku po ňom dočasne prevzal Miroslav Karhan, no oficiálne je trnavským trénerom Martin Rusňák, keďže Karhan nemá licenciu. No ani tento stav už dlho nepotrvá.

Čoraz viac sa hovorí o tom, že Trnava bude mať od budúcej sezóny nového trénera. Špekulovalo sa o návrate českého trénera Pavla Hoftycha, ale ten to sám vyvrátil. „S Trnavou sa bavíme o možnosti môjho návratu, ale v pozícii člena manažmentu,“ povedal pre denník Šport. V súčasnosti trénuje české mládežnícke výbery, ale ako sám naznačil, koncom tejto sezóny pri nich končí, čo iba podporuje fakt, že sa má vrátiť do Trnavy.

A Hoftych už dokonca prezradil, že návrh na nového hlavného trénera podá v Trnave on. Mohol by sa ním stať Milan Malatinský, v súčasnosti tréner slovenských reprezentácií do 19 a 18 rokov. „Milan Malatinský je dobrý tréner. Myslím si, že už dozrel na funkciu trénera ligového mužstva na Slovensku a prepojenie našich znalostí o mladých hráčoch by sa dalo v budúcnosti využiť v nejakom slovenskom alebo českom klube,“ vyjadril sa pre denník Šport Hoftych. Malatinský už Trnavu viedol, pred šiestimi rokmi s ňou dokonca postúpil aj do finále Slovenského pohára, v ktorom vtedy v Michalovciach vyhral Slovan 6:0.