Main Content

Nowitzki mal divný rozhovor s trénerom. Do tímu by privítal Howarda

štvrtok, 28. apríl 2016 12:19 | Autor: De Fa

Nowitzki mal divný rozhovor s trénerom. Do tímu by privítal Howarda
Nowitzki mal divný rozhovor s trénerom. Do tímu by privítal Howarda | zdroj: © TASR

Po tom čo Dallas Mavericks zakončili svoju nevýraznú sezónu v Play-off, keď v prvom kole nestačili na tím Oklahoma City Thunder, ich najväčšia hviezda Dirk Nowitzki potešil fanúšikov tohto Texasského tímu aspoň jednou radostnou správou.

Dirk Nowitzki sa nechystá „zavesiť“ tenisky na klinec a prisľúbil, že aj svoju 19-sezónu strávi v tíme Dallas Mavericks. Dokonca sa vyjadril aj v tom zmysle, že obnoví svoje pôsobenie v národnom tíme Nemecka, aby pomohol svojim krajanom prebojovať sa na Olympiádu, ak by sa kvalifikačný turnaj odohral práve v jeho rodnom Nemecku. Inými slovami, hviezda Mavericks sa pokúsi opäť viesť svoj tím v ďalších bojoch a po 16 krát v rade sa stať jeho najlepším strelcom.

Tento rok som sa cítil skvelo,“ hovorí Nowitzki, ktorý bude mať v júni už 38 rokov a možnosť rozhodnúť sa či si uplatní opciu aj na posledný rok jeho aktuálneho trojročného kontraktu. „Mám pocit, že môžem hrať stále dostatočne efektívne a pomôcť tak svojmu tímu.

Nowitzki prezradil, že po eliminácii v prvom kole Play-off mal veľmi „divný“ rozhovor s trénerom Rickom Carlisleom, ktorý mu nepriamo naznačoval, že sa naňho nebudú vôbec hnevať a celá organizácia pochopí, ak by chcel hrať v nejakom inom tíme a zabojovať ešte raz o titul šampióna. A aj napriek tomu, že Mavs ešte nevyhrali žiadnu sériu v play-off po tom, čo sa im v roku 2011 podarilo získať ich prvý a jediný titul šampióna, Nowitzki stále verí v schopnosti majiteľa klubu Marca Cubana a prezidenta pre basketbalové operácie Donnie Nelsona, že dokážu opäť postavať tím ktorý bude bojovať o titul.

Existuje len jeden spôsob, kedy by som opustil tento tím a to vtedy, keby sa začala prestavba tímu a základná päťka by bola zložená z piatich nováčikov,“ povedal Dirk a dodal „Budem v drese Mavs dovtedy, pokiaľ budeme schopní bojovať o najvyššie priečky.

Nowitzki taktiež dodal, že je ešte príliš skoro sa začať zaoberať voľnými hráčmi, ale priznal, že sa mu páči myšlienka priviesť do tímu cez leto Dwighta Howarda. Posilnenie tímu v letnom prestupovom období je kľúčom k úspechu Mavericks a ich majiteľ Mark Cuban je vždy pripravený utratiť veľký balík peňazí na svoj tím.

Dirk Nowitzki už teraz patrí medzi najlepších hráčov v celej histórii ligy a pravdepodobne je najlepší Európan, ktorý kedy hral v NBA. Možno to potrvá rok alebo dva, no keď sa bude lúčiť s palubovkami NBA, bude to určite podobne veľká udalosť ako to bolo v prípade Kobeho Bryanta.

Samozrejme nemožno zrovnávať týchto dvoch basketbalistov a dávať ich na rovnakú úroveň, avšak Dirk Nowitzki vždy zostane synonýmom vernosti, pokory, obetavosti, ľudskosti a pracovitosti u športovcov.

Zdroj: ESPN