Main Content

Švento si môže hľadať nový angažmán, v Kolíne totiž končí

piatok, 29. apríl 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Švento si môže hľadať nový angažmán, v Kolíne totiž končí
Švento si môže hľadať nový angažmán, v Kolíne totiž končí | zdroj: © TASR

Viaceré nemecké médiá vyšli v minulých dňoch s informáciou, že slovenský reprezentant Dušan Švento s koncom tejto sezóny v bundesligovom Kolíne končí. Kam by mohol zamieriť?

Slovenský ľavonohý univerzál na kraji ihriska Dušan Švento si môže podľa očakávania hľadať nový angažmán. Ako informoval kicker.de, vedenie klubu s ním už nechce predĺžiť zmluvu, ktorá vyprší v lete.

No dá sa povedať, že iný krok 1. FC Kolín by prekvapil, keďže Švento v klube na jar prakticky vôbec nehráva a o jeho odchode sa hovorilo vo veľkom už v zime.

Vtedy sa najviac spájal so Slaviou Praha, pričom funkcionári tohto klubu záujem o Šventa ani netajili. Dokonca aj neskôr, keď už skončil zimný prestupový termín, sa viackrát spomínalo, že Švento je pre Slaviu letnou prioritou. No o nášho reprezentanta môže byť záujem aj v Rakúsku, keďže v drese Salzburgu si urobil veľmi dobré meno a stále má s touto krajinou kontakty. V zime sa spomínal aj záujem Slovana, ale oficiálne sa nepotvrdil. Samotný hráč si môže prípadne počkať až na Euro, na ktorom by sa mal predstaviť, čím by mohol zaujať aj ďalšie kluby.