Main Content

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (3): Bílí andelé si zastrieľali

streda, 17. marec 2010 10:32 | Autor: Erik Bolvan

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (3): Bílí andelé si zastrieľali
Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (3): Bílí andelé si zastrieľali | zdroj: mfkkosice.sk

Počas uplynulého víkendu sa odohralo 22. kolo Corgoň ligy, na ktoré budú v najlepšom spomínať futbalisti Trnavy. Banská Bystrica sa v prípade víťazstva nad Žilinou mohla priblížiť lídrovi na rozdiel jediného bodu, šošoni však boli proti.

 1. FC Spartak Trnava - Spartakovci zaznamenali deviate víťazstvo v tejto sezóne, keď si doma poľahky poradili s Dunajskou Stredou (7:0). Mužstvu zo Žitného ostrova sa v jarnej časti vôbec nedarí, nič to však nemení na tom, že Trnavčania podali v tomto zápase výborný výkon. Gólovo sa presadili piati hráči, dvakrát skóroval Ľubomír Bernáth. V ďalšom kole privítajú Spartakovci už silnejšieho súpera - Banskú Bystricu.

2. MŠK Žilina - Po dvoch povinných víťazstvách nad Dubnicou a Dunajskou Stredou si Žilinčania poradili aj s mužstvom bojujúcim o titul - Banskou Bystricou (3:1). V šlágri 22. kola sa ujali vedenia hosťujúci Bystričania, pokutový kop premenil kapitán Martin Poljovka. Domáci však troma gólmi zvrátili stav stretnutia, čím Dukle odskočili v tabuľke Corgoň ligy o sedem bodov. Útočník Tomáš Oravec sa aj tomto zápase dvakrát trafil do čierneho, na svojom konte má už desať gólov.

3. FK Senica - Seničania môžu byť po poslednom odohranom dueli spokojní, doma vyhrali nad Petržalkou 2:0. Trénera Radima Nečasa potešil výkon jeho zverencov v druhom polčase, v ktorom Senica strelila dva góly zásluhou Sambu. Záhoráci tak prvýkrát v tejto sezóne na svojom štadióne porazili svojho súpera o dva góly. V ďalšom kole sa Seničania predstavia na Pasienkoch proti Slovanu, ktorý odvysiela Trojka v priamom prenose.

4. MFK Ružomberok - Liptáci si vybojovali prvé jarné víťazstvo, nad Prešovom vyhrali 2:0. Skóre otvoril už v 8. minúte z jedenástky Piščur. Ružomberčania sa však nepochopiteľne hneď po góle stiahli na vlastnú polovicu, čo však východniari nevyužili. Od 29. minúty už však hrali domáci opäť aktívne smerom dopredu, čoho výsledkom bolo strelenie druhého gólu z kopačky Ďubeka.

5. ŠK Slovan Bratislava - Po prehre v Banskej Bystrici chcel Slovan doma proti Nitre zabodovať naplno, čo sa mu po výsledku 2:1 podarilo. Bratislavčania vyhrali zaslúžene, počas celého stretnutia boli aktívnejší. O výsledku rozhodol svojimi dvomi presnými zásahmi Halenár, ktorý s jedenástimi gólmi vedie v tabuľke strelcov.

6. MFK Dubnica - Dubnica odohrala v metropole východu dôležitý súboj o záchranu, po ktorom je určite spokojnejšia ako Košice (1:1). Víťazstvo mohlo strhnúť na svoju stranu jedno aj druhé mužstvo, remíza je teda spravodlivá. Svoj premiérový gól za Považanov strelil záložník Pavol Poliaček.

7. MFK Košice - Košičania mohli v "šesťbodovom" súboji proti Dubnici vyhrať i prehrať, nakoniec sa toto stretnutie skončilo spravodlivou remízou. Ako prví skórovali v 44. minúte Dubničania, v 65. minúte vyrovnal hlavou Novák. Kanonier Košíc však mal štyri ďalšie šance, ktoré už však nedokázal zužitkovať na gól. Po zápase ho mohlo mrzieť najmä nastrelené brvno v nadstavenom čase. Novák dúfa, že bude strelecky efektívnejší v ďalšom domácom zápase proti Dunajskej Strede, ktorá zatiaľ na jar nezískala ani bod.

8. FC Nitra - Nitrania mali na to, aby so Slovanom aspoň remizovali, nepodarilo sa im to však. Nitra nemala v tomto dueli veľa šancí, konkrétne len tri, na ktorých konci bol vždy Kolmokov. Okrem kontaktného gólu na 1:2 mal tento hráč za stavu 0:1 vyloženú príležitosť po rohovom kope, stav stretnutia však nevyrovnal.

9. FK Dukla Banská Bystrica - Po víťazstve nad Slovanom si stredoslováci trúfali aj proti Žiline, v prípade ich triumfu by sa lídrovi priblížili na rozdiel jediného bodu. Bystričania mali dobrý štart v stretnutí, keď v 11. minúte s prehľadom premenil pokutový kop Poljovka. Už o sedem minút neskôr však vyrovnal Oravec, remízový stav trval až do 80 minúty. V záverečnej desaťminútovke sa opäť gólovo presadil Oravec, ako aj Majtán, ktorí rozhodli o výhre Žiliny. Bystričanov môžu mrzieť nepremenené šance, odohrali však kvalitný zápas.

10. 1.FC Tatran Prešov - Prešovčanom sa nepodarilo ani na tretí pokus na jar zvíťaziť, v Ružomberku prehrali 0:2. Východniari si nedokázali vypracovať ani jednu vážnejšiu streleckú príležitosť, čo je na zamyslenie. Tréner Roman Pivarník bol oprávnene nahnevaný na svojich hráčov, výnimkou bol iba defenzívny stredopoliar Piter-Bučko.

11. MFK Petržalka - Petržalčania prišli do Senice s cieľom aspoň remizovať, domov sa však vrátili s prehrou 0:2. Za stavu 0:0 mali hostia šance na otvorenie skóre, Ďurica, Fieber a ani Čikoš sa však gólovo nepresadili. V 78. minúte, za stavu 1:0 pre Senicu bol vylúčený petržalský obranca Burza, čo výrazne znížilo šancu hostí na vyrovnanie. Už o tri minúty domáci využili presilovku o jedného hráča a bolo "vymaľované".

12. DAC 1904 Dunajská Streda - Tri zápasy - tri prehry. Takáto je jarná bilancia Dunajskej Stredy, mužstvo dokonca ešte ani nestrelilo gól. Hráči si paradoxne neurobili hanbu s mužstvami, ktoré bojujú o titul (Žilina, Slovan), v Trnave však dostali výprask 0:7.