Main Content

V NHL sa otvára priestor pre Budaja. Dvojka LA vyjadrila nespokojnosť

sobota, 30. apríl 2016 14:17 | Autor: Dávid Lech

V NHL sa otvára priestor pre Budaja. Dvojka LA vyjadrila nespokojnosť
V NHL sa otvára priestor pre Budaja. Dvojka LA vyjadrila nespokojnosť | zdroj: © TASR

Brankárska dvojka LA Kings, Jhonas Enroth, vyjadrila nespokojnosť so svojím postavením v kalifornskom celku. Po sezóne tak zrejme opustí organizáciu „kráľov,“ čím vytvorí priestor v zostave pre „čakateľa“ Petra Budaja.

Švédsky brankár sa v lete po odchode z Dallasu Stars rozhodol podpísať ročnú zmluvu s Los Angeles Kings v hodnote 1,25 miliónov amerických dolárov. Majster sveta z roku 2013 ale do hry nastúpil len v trinástich prípadoch plus ďalšie tri zápasy dochytal po tom, čo sa do bránkoviska dostal v priebehu zápasu. Priemerne tak za každý odchytaný zápas zinkasoval takmer 100 000 USD.

Na ľade pritom podával vcelku slušné výkony, udržal si 92,2-percentnú úspešnosť zásahov a v priemere inkasoval 2,17 gólov na zápas. Napriek solídnym štatistikám sa do hry viackrát nepozrel, čo ho výrazne sklamalo. „Skutočne som si myslel, že budem hrať viac,“ cituje slová sklamaného 27-ročného brankára web thescore.com. „Ak podpíšete hráča za 1,2(5) milióna, podľa môjho názoru ho nenecháte hrať v 13 zápasoch. Mali by ste ho nechať hrať aspoň v 20-25 zápasoch. Myslím, že som si zaslúžil chytať viac. Chytal som skutočne slušne, no bolo to veľmi náročné dostať sa do hry po veľkej prestávke.“  

Enroth popri Američanovi Jonathanovi Quickovi nedostával počas sezóny veľa priestoru. A to napriek faktu, že Švéd mal lepšie štatistiky ako jeho kolega medzi tromi žrďami. V lete sa rodákovi zo Štokholmu končí zmluva a možno očakávať, že sa rozhodne pre angažmán v novom tíme, kde bude dostávať viac priestoru. Po odchode Švéda by tak mal mať v prvom tíme otvorené dvere Slovák Peter Budaj, ktorý v aktuálnom ročníku exceloval na farme Los Angeles Kings v AHL v drese Ontaria Reign.