Main Content

Vráti sa Jackson Martinez na európske trávniky?

nedeľa, 1. máj 2016 10:28 | Autor: Jakub Vaverka

Vráti sa Jackson Martinez na európske trávniky?
Vráti sa Jackson Martinez na európske trávniky? | zdroj: © TASR

Januárový prestup kolumbijského útočníka Jacksona Martinez zo španielskej Primera División do čínskej Superligy patril medzi najšokujúcejšie transfery posledného obdobia. Ako dlho však hráč v najlepších rokoch ostane vo futbalovej exotike?

Niet pochýb o tom, že finančná sila čínskych klubov si zaslúži pozornosť aj európskej futbalovej verejnosti. Táto ázijská súťaž to potvrdila v zimnom prestupovom okne, keď do najľudnatejšej krajiny na svete odišli hráči ako Ramires, Jackson Martinez či Gervinho.

Jackson Martinez opustil Atlético Madrid, ktoré bojuje o postup do finále Ligy majstrov a španielsky titul, aby obliekol dres Guangzhou Evergrande. Tento celok vlastní čínsky miliardár Jack Ma, ktorý sa eminentne zaujíma o kúpu talianskeho tímu AC Miláno. Tím zo San Sira je podľa dostupných práv na predaj a interes o jeho kúpu je obrovský práve v Ázii.

Portál 101greatgoals.comodvolávajúci sa na informácie z talianskeho denníka Corriere dello Sport tvrdí ,že ak by sa Ma stal majiteľom čierno- červených, jeho cieľom by bolo AC vrátiť na európsky futbalový trón. K tomu by potreboval nové posily, pričom 29- ročný Martinez, ktorý patril pred svojím odchodom do Číny medzi najlepších útočníkov v Európe, by vraj mohol byť jednou z nich.

Navyše, Milánčania by za jeho služby nemuseli zaplatiť ani cent, pretože by mali rovnakého majiteľa ako Guangzhou. Dotiahnuť by sa muselo len pár administratívnych záležitostí a niekdajší zakončovateľ FC Porto by opäť mohol dávať góly na starom kontinente.