Main Content

8 legendárnych hráčov NHL, ktorí mali problém s alkoholom

nedeľa, 1. máj 2016 11:25 | Autor: Dávid Lech

Ani profesionálni športovci občas neodolajú. Zatiaľ čo mnohí sa kvôli svojej výkonnosti a kondičke zriekajú akýchkoľvek prípitkov alkoholickými nápojmi, ich kolegovia sa často pozerali na dno pohárika. Predstavujeme 8 legendárnych hráčov NHL, ktorí mali problém s alkoholom.

Súčasní hráči

Súčasní hráči

Predtým než si predstavíme 8 hokejových legiend, ktoré holdovali alkoholu a iným návykovým látkam sa obzrieme späť len o niekoľko rokov. Za zmienku stoja aj hokejisti, ktorí si museli prejsť neľahkými alkoholovými aférami len nedávno:

Alexander Radulov – Aktuálne plánuje návrat do NHL, ak však bude pokračovať tam, kde začal, dlho sa v zámorí neudrží. Radulov počas pôsobenia v NHL doslova vymetal bary a aby toho nebolo málo – jeho mentalite sa často prispôsobovali aj spoluhráči, ktorých tak viedol zlým smerom.

Patrick Kane – excesy amerického útočníka netreba dlho predstavovať. V Buffale spoločne s bratrancom zbili a okradli taxikára, pretože im nemal vydať 50 centov z 15 dolárov. Neskôr sa na verejnosti objavili fotky, kde to „Kaner“ na jednej z párty poriadne „roztočil.“ Treba však pripomenúť, že po týchto búrlivých rokoch sa čerstvý víťaz Art Ross Trophy upokojil a už niekoľko rokov vedie príkladný hokejový život.

Mike Richards a Jeff Carter – v roku 2010 doviedli Philadelphiu Flyers do finále Stanley Cupu. Po tomto úspechu sa ale v Pensylvánii dlho neohriali. Na ľade dominovali, no rovnako dobrí boli aj v konzumovaní alkoholických nápojov. Ako ťahúni klubu so sebou strhli aj v tomto smere väčšiu polovicu kabíny a v kuloároch sa hovorilo, že ako jediní nepodpísali interné „čestné prehlásenie“ v kabíne „letcov,“ že sa počas sezóny budú zriekať alkoholu. Krátko na to boli obaja vymenení.

Dustin Byfuglien – poriadne si zavaril. Pár týždňov po sezóne bol pristihnutý na motorovom člne, ktorý riadil neoprávnene a navyše ešte pod vplyvom alkoholu. Okrem tejto informácie ale verejnosť udivovala predovšetkým iná informácia. Dôrazný obranca vážil o 20 kilogramov viac ako na konci sezóny.

Jordin Tootoo – miláčik publika a „zlý muž“ NHL. Dlhé roky bojoval so závislosťou na alkohole, no napokon sa z toho dokázal úplne dostať. Vďačiť za to môže aj NHL a jej vedeniu, ktorá ho v liečbe výrazne podporovala.

Ryan Malone – keď raz prechádzal cez hranice, našli u neho vyše tri kilogramy kokaínu. Okrem sprostredkovania a užívania drog výrazne holdoval aj alkoholu.


Foto: © TASR