Main Content

Žilina sa proti Slovanu lúči s domácou pôdou, následne sa sťahuje do Popradu

nedeľa, 1. máj 2016 11:50 | Autor: Filip Chudý

Žilina sa proti Slovanu lúči s domácou pôdou, následne sa sťahuje do Popradu
Žilina sa proti Slovanu lúči s domácou pôdou, následne sa sťahuje do Popradu | zdroj: © TASR

Futbalisti MŠK Žilina sa budú v pondelok lúčiť s vlastným ihriskom, hoci v tejto sezóne mali odohrať doma ešte jeden zápas. Lenže posledné domáce stretnutie odohrajú Žilinčania už v Poprade.

Pondelkový zápas proti Slovanu (20:30) bude pre Žilinčanov rozlúčkovým. Poslednýkrát si totiž v domácom prostredí zahrajú na normálnej prírodnej tráve. Ako je známe, pod Dubňom sa rozhodli, že prírodný vyhrievaný trávnik vymenia za umelý.

Z toho dôvodu si už na začiatku jari zmenili poradie domácich zápasov s Michalovcami. Preto sa posledné 33. kolo odohrá na Zemplíne a nie v Žiline, ako bolo pôvodne plánované. No Žilinčania si zrejme vypočítali, že potrebujú ešte viac času na rekonštrukčné práce, preto sa vzdali domáceho prostredia v 31. kole proti Skalici. Tento zápas sa odohrá na neutrálnej pôde v Poprade.

Zaujímavosťou je to, že práve tam odohrali Skaličania svoj historicky prvý ligový zápas, keď kvôli výstavbe prírodnej vyhrievanej hracej plochy hral v Poprade na začiatku sezóny Ružomberok. A Záhoráci budú v boji o záchranu zrejme potrebovať body aj z tohto zápasu, preto možno aj privítali, že sa vrátia do prostredia, kde získali prvé tri ligové body.

Či to privítali aj žilinskí diváci, to sa asi ešte iba ukáže, ale klub pre permanentkárov pripravil bezplatnú autobusovú dopravu do Popradu. Tú majú k dispozícii aj držitelia klubových kariet, len si už musia zakúpiť vstupenku na zápas.