Main Content

Škriniar hral prvýkrát v základe, podľa médií patril medzi lepších hráčov

pondelok, 2. máj 2016 08:54 | Autor: Filip Chudý

Škriniar hral prvýkrát v základe, podľa médií patril medzi lepších hráčov
Škriniar hral prvýkrát v základe, podľa médií patril medzi lepších hráčov | zdroj: © TASR

Slovenský reprezentant do 21 rokov Milan Škriniar sa dočkal prvej skutočnej šance vo farbách Sampdorie Janov. V Palerme nastúpil prvýkrát v základnej zostave a podľa zahraničných médií podal obstojný výkon.

Pred týždňom sa stal Milan Škriniar 20. slovenským futbalistom, ktorý vybehol na ligový zápas talianskej Serie A. Proti Laziu Rím nastúpil v druhej minúte nadstaveného času  a ešte sa stihol uviesť žltou kartou. No preňho bolo dôležité to, že Sampdorii Janov pomohol udržať víťazstvo 2:1. To totiž znamenalo, že jeho zamestnávateľ sa prakticky v najvyššej talianskej súťaži zachránil.

Keď ešte o niečo išlo, tréner Sampdorie Vincenzo Montella uprednostňoval overených hráčov, pričom zákulisné reči hovorili, že keď sa Sampdoria zachráni, potom dostane šancu aj Škriniar, aby ho tréneri a funkcionári videli v ostrom zápase.

No a to sa naplnilo, pretože v nedeľu na pôde stále o záchranu bojujúceho Palerma Škriniar prvýkrát vybehol v základnej zostave. A hoci Sicílčania vyhrali 2:0, zahraničné médiá výkon nášho reprezentanta do 21 rokov hodnotili kladne. La Gazzetta dello Sport mu dala známku 6, pričom priemer známok Janovčanov bol 5,5. Mierne nadpriemerne hodnotil jeho výkon ak goal.com, ktorý mu dal tri hviezdičky z piatich. Podľa oboch médií patril do lepšej polovice hráčov Sampdorie.