Main Content

Chelsea je pripravená vyriešiť brankársku otázku

pondelok, 2. máj 2016 09:54 | Autor: Jakub Vaverka

Chelsea je pripravená vyriešiť brankársku otázku
Chelsea je pripravená vyriešiť brankársku otázku | zdroj: © TASR

Aktuálny ročník v rýchlom tempe končí a londýnska Chelsea pomaly začína uvažovať nad podobou A tímu v budúcej sezónu. Jednou z najkomplikovanejších otázok na Stamford Bridge sa javí byť tá brankárska. Ako ju Antonio Conte vyrieši?

Aktuálnou brankárskou jednotkou londýnskeho veľkoklubu je belgický brankár Thibaut Courtois. Keď však ex- gólman španielskeho Atlética Madrid dostal priamu otázku, či ostane na Stamford Bridge aj v budúcej sezóne, prehlásil, že momentálne nevie presne určiť, čo sa bude diať v lete a jeho budúcnosť je otvorená. Courtois chce chytať v európskych pohároch, predovšetkým v Lige majstrov, a to mu minimálne počas nasledujúcej sezóny v drese Chelsea dopriate nebude. Thibaut ďalej dodal, že prebiehajúci ročník je preňho obrovským sklamaním, a že bol zvyknutý získavať každoročne trofeje.

Nečudo, že sa o jeho služby začínajú zaujímať tímy z iných líg, spomínala sa Barcelona, no veľký interes má predovšetkým kráľovský gigant Real Madrid. Biely Balet chce nahradiť kostarického brankára Keylora Navasa a práve Courtois by bol podľa prezidenta Pusiniek Florentina Pereza pre Merengues ideálnym gólmanom. Budúci kouč Chelsea Antonio Conte možný odchod Courtoisa zatiaľ nekomentoval, ak však k nemu dôjde, bude musieť hľadať nového brankára svetovej úrovne. Chelsea je na túto alternatívu podľa dostupných správ pripravená.

V klube je skúsený reprezentant Bosny a Hercegoviny Asmir Begovič, ktorý je aktuálnou dvojkou, no má kvality na to, aby bol jednotkou The Blues. Portál Fichajes.net zameraný na prestupy a špekulácie ale tvrdí, že ak Chelsea príde o ospevovaného Courtoisa, na jeho miesto by mohol prísť anglický reprezentant Fraser Forster, ktorý zažíva skvelý ročník v konkurenčnom Southamptone. Jednak by Modrí získali kvalitného brankára s veľkou perspektívou na najbližšie roky, plus bonusom by bolo, že Forster je Angličan, a teda by sa na Stamford Bridge zvýšil počet britských futbalistov, ktorý je tradične nízky.