Main Content

Chystá sa prestupová bitka o N´Gola Kantého z Leicestru City

pondelok, 2. máj 2016 10:05 | Autor: Jakub Vaverka

Chystá sa prestupová bitka o N´Gola Kantého z Leicestru City
Chystá sa prestupová bitka o N´Gola Kantého z Leicestru City | zdroj: © TASR

Francúzsky stredopoliar N´Golo Kanté hrá v drese anglického Leicestru City životnú sezónu. Nečudo, že interes o jeho služby sa stále zvyšuje. Letné prestupové obdobie sľubuje veľkú transferovú bitku o jeho získanie.

Anglický denník Daily Star priniesol informácie, podľa ktorých v zákulisí začína prestupová bitka o francúzskeho reprezentanta N´Gola Kantého. Leicester City je krôčik od zisku anglického majstrovského titulu a práve Kanté je jedným z hlavných strojcov úspechu The Foxes. Tento Francúz je na ihrisku prakticky všade, pokryje obrovské množstvo priestoru a súperi majú veľké problémy s jeho oberaním o loptu. Pred niekoľkými rokmi ho mohol dokonca získať Real Madrid, no pre predstaviteľov Bieleho Baletu vtedy Kanté jednoducho nebolo dosť zvučné meno.

Britská tlač informuje o interese čerstvého talianskeho šampióna Juventusu Turín. Stará Dáma je v letnom prestupovom období pripravená na stôl položiť 25 miliónov eur. Konkurenčný Manchester United je ochotný ísť ešte ďalej a lídrovi Premier League ponúknuť rovných štyridsať miliónov eur. Red Devils si kvalitných záložníkov cenia, práve stredová formácia patrila v tejto sezóne medzi najväčšie slabiny Diablov, to je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa chcú na tomto poste posilniť.

Iba 169 centimetrov vysoký stredopoliar o svojej budúcnosti prakticky nehovorí, no v rozhovoroch prehlásil, že je na King Power Stadium šťastný. V budúcej sezóne si môže s Líškami vyskúšať skupinovú fázu Ligy majstrov, čo je veľké lákadlo. Na manchesterskom Old Trafforde by mu to zrejme dopriate nebolo. Denník Daily Mail informuje, že vedenie The Foxes si Kantého cení na minimálne 27 miliónov eur. Kormidelník Leicestru Claudio Ranieri ale o strate jedného zo svojich najväčších bojovníkov ani nechce uvažovať.