Main Content

Zinedine Zidane hrá v závere sezóny s Realom Madrid o svoju budúcnosť

pondelok, 2. máj 2016 10:26 | Autor: Jakub Vaverka

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: © TASR

Francúzska futbalová legenda Zinedine Zidane, ktorý aktuálne trénuje Real Madrid, má pred sebou skutočne náročný záver prebiehajúcej sezóny. S Bielym Baletom ho čakajú zápasy, ktoré nebudú rozhodovať iba o trofejách, ale aj o koučovej budúcnosti.

Do konca sezóny 2015/2016 ostáva len niekoľko týždňov a Real Madrid je v sľubnej, no náročnej pozícii, či už v domácej Primera División alebo prestížnej Lige majstrov. Biely Balet hrá pod Zinedineom Zidaneom ofenzívne, no predovšetkým účelne. Francúz sa nebojí dať šancu mladíkom, ktorí čakali na šancu (Lucas , Jesé, Casemiro) a Merengues tak netrpia ako v minulosti, keď chýbali ofenzívne opory.

Dokonale sme to mohli vidieť cez víkend proti Realu Sociedad San Sebastián. Biely Balet nemohol rátať so zranenými Cristianom Ronaldom a Karimom Benzemom. Na ich miesta nastúpili spomínaný Lucas a ďalší produkt domácej akadémie Borja Mayoral. Real Madrid vyhral tesne 1:0, gól vsietil hviezdny Gareth Bale, no mladíci odohrali dobrý zápas a na ihrisku sa nestratili. Zidaneovou veľkou výhodou je fakt, že pozná hráčov z akadémie, pretože istý čas trénoval rezervný tím Pusiniek.

Budúcnosť francúzskeho kormidelníka na lavičke Bieleho Baletu je však stále nejasná. Kontroverzný prezident Realu Florentino Perez chce predovšetkým trofeje a k tým má madridský gigant stále pomerne ďaleko. V domácej La Lige ostávajú do konca súťaže dve kolá, Madridčania sú tretí, keď strácajú bod na vedúce duo Barcelona- Atlético Madrid. Samozrejme, Real má dva zápasy pred koncom ligy reálnu šancu na domáci titul, nahlas o ňom hovorí dokonca sám Zidane, no Biely Balet sa stále musí spoliehať na zaváhania svojich rivalov.

V Lige majstrov to má Real Madrid vo vlastných rukách. V prvom semifinálovom zápase remizoval na pôde Manchestru City 0:0, ak doma zvíťazí, postúpi do vytúženého milánskeho finále. Fanúšikovia Merengues nedajú na Zidanea dopustiť, je to klubová legenda, uznávaný kouč, ktorý dáva šance domácim odchovancom a, čo je veľmi dôležité, vychádza mu to. Ak však kráľovský veľkoklub dokončí aktuálnu sezónu bez zisku cennej trofeje, budúcnosť „Zizoua“ na Santiagu Bernabeuu sa bude otriasať v základoch. Už teraz ale môžeme tvrdiť, že ak sa Perez rozhodne francúzskeho kormidelníka prepustiť, urobí chybu. Ďalšiu.